Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρος Καν: «Ατυχής εξέλιξη η αναθεώρηση του ελλείμματος»

Ατυχή εξέλιξη χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, την επικείμενη αναθεώρηση του ελλείμματος της χώρας μας, προς τα πάνω, από τη Eurostat. Εκτίμησε, πάντως, ότι προς το παρόν, η ελληνική κυβέρνηση δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα που εφαρμόζει. «Μόνο όταν θα γνωρίζουμε πόσο μεγάλη είναι η αναθεώρηση του ελλείμματος, θα είμαστε σε θέση να ξέρου

  • Ant1
Στρος Καν: «Ατυχής εξέλιξη η αναθεώρηση του ελλείμματος»

Ατυχή εξέλιξη χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, την επικείμενη αναθεώρηση του ελλείμματος της χώρας μας, προς τα πάνω, από τη Eurostat.

Εκτίμησε, πάντως, ότι προς το παρόν, η ελληνική κυβέρνηση δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα που εφαρμόζει. «Μόνο όταν θα γνωρίζουμε πόσο μεγάλη είναι η αναθεώρηση του ελλείμματος, θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε εάν θα επηρεάσει το πρόγραμμα που έχουμε σχεδιάσει», υπογράμμισε ο Στρος Καν.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εκφράζει την πεποίθησή του ότι το σχέδιο μεταρρυθμίσεων του ελληνικού προϋπολογισμού έχει «απολύτως σωστή» κατεύθυνση.

Ο κ. Στρος Καν δήλωσε επίσης όσον αφορά στη διεθνή οικονομία, ότι «δεν υπάρχει διάθεση για μια νέα συμφωνία της Πλάζα στα νομίσματα,» καθώς και ότι «ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει το ΔΝΤ είναι να ενθαρρύνει τις ορθές οικονομικές πολιτικές μόνο».

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ έκανε τα παραπάνω σχόλια καθώς αυξάνεται η αντιπαράθεση μεγάλων οικονομικών δυνάμεων για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, εν όψει της συνόδου ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας το σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v