Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποκάλυψη «βόμβα» από τον Γιούνκερ

Ο επικεφαλής των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην Ουάσιγκτον ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν από το φθινόπωρο του 2008 ότι θα ξεσπούσε δημοσιονομική κρίση στη χώρα μας, αλλά ιδιαιτέρως η Γερμανία και η Γαλλία προτίμησαν να συνεχίσουν να κερδίζουν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους, παρά να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου. Ο επικεφαλής της Ευρω-ομ

  • Ant1
Αποκάλυψη «βόμβα» από τον Γιούνκερ

Ο επικεφαλής των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην Ουάσιγκτον ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν από το φθινόπωρο του 2008 ότι θα ξεσπούσε δημοσιονομική κρίση στη χώρα μας, αλλά ιδιαιτέρως η Γερμανία και η Γαλλία προτίμησαν να συνεχίσουν να κερδίζουν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους, παρά να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο επικεφαλής της Ευρω-ομάδας παραδέχθηκε ότι το γνώριζε και ο ίδιος, αλλά υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να το αποκαλύψει δημόσια. Στις συναντήσεις, όπου είχε επισημανθεί το ελληνικό πρόβλημα συμμετείχαν πλην του κ. Γιούνκερ, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.    

Εξάλλου σε στρογγυλό τραπέζι που οργάνωσε το BBC με την παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν, του Διοικητή της Τράπεζας της Κίνας, του νομπελίστα Γιόζεφ Στίγκλιτς και της οικονομικής συμβούλου του προέδρου Ομπάμα Κριστίνα Ρομέρ, δόθηκαν τα εύσημα στη χώρα μας για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. «Η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει» ήταν η επωδός όλων των ομιλητών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να συναντηθεί εντός της ημέρας με τον Αμερικανό ομόλογό του Τίμοθι Γκάιτνερ.

Διαβάστε επίσης:
Σημαντική αποκάλυψη Γιούνκερ για την Ελλάδα
«Η Ελλάδα έχει κάνει σπουδαίο έργο»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v