Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πεταλωτής: «Δεν θα πάρουμε νέα μέτρα»

«Έτσι όπως το υπολογίζουμε αυτή τη στιγμή τουλάχιστον τα πράγματα είναι τέτοια ώστε ελέγχονται, με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα. Αυτό εμείς το ξεκαθαρίζουμε, δεν χρειάζεται να πάρουμε νέα μέτρα», τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όσον αφορά στο «ναυάγιο» της συμφωνίας για τον Αστακό τόνισε: «υπήρχε πρόβλημα μέσα στο ίδιο το consortium, συνεπώς υπήρχε θέμ

  • Ant1
Πεταλωτής: «Δεν θα πάρουμε νέα μέτρα»

«Έτσι όπως το υπολογίζουμε αυτή τη στιγμή τουλάχιστον τα πράγματα είναι τέτοια ώστε ελέγχονται, με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα. Αυτό εμείς το ξεκαθαρίζουμε, δεν χρειάζεται να πάρουμε νέα μέτρα», τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Ο ίδιος τόνισε ότι «η αναθεώρηση γίνεται από την Εurostat, η οποία έβαλε τα χρέη των ΔΕΚΟ και των νοσοκομείων, συνεπώς υπάρχει αναθεώρηση για το έλλειμμα του 2009,  δεν γνωρίζανε ότι θα υπάρχει σε τέτοιο μεγάλο βαθμό, είναι όμως μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας. Συνεπώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι αυτά τα στοιχεία τα αναξιόπιστα τα παραποιημένα στοιχεία που έστελνε η κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθούν να μας κάνουν μεγάλη ζημιά, μια ζημιά που εμείς μπορούμε να περιορίσουμε».

«Κάνουμε μια τιτάνια προσπάθεια, υπάρχει δρομολογημένο πρόγραμμα» συμπλήρωσε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε: «Το σημαντικό είναι ότι εμείς περιορίζουμε το έλλειμμα, το έχουμε περιορίσει ήδη κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, ήδη έχουμε ένα μπαράζ θετικών κρίσεων και από την διεθνή αγορά και από τα διεθνή μέσα, αλλά και από τους διεθνείς παράγοντες – κυβερνήσεις, και αυτό είναι σημαντικό γιατί δείχνει ακριβώς την αλλαγή που έγινε στο ελληνικό κράτος, η αξιοπιστία είναι το α και το ω σε αυτές τις περιπτώσεις Ξέρουμε ότι θα υπάρχει ύφεση και μέσα στο 2011, το 2012 όμως θα είναι μια χρονιά που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα βγαίνουμε από την κρίση. Το χρέος είναι δρομολογημένο πόσο θα αυξάνεται, υπάρχει όμως προοπτική».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλείνοντας τη συζήτηση για την Οικονομία είπε ότι «εάν εξακολουθήσουμε να βαδίζουμε με αυτό τον τρόπο και το έλλειμμα θα περιοριστεί και το χρέος και κυρίως ότι υπάρχει ως έλλειμμα και ως χρέος δεν θα μας δημιουργεί τα προβλήματα τα οποία μας δημιουργήθηκαν λόγω της τεράστιας αναξιοπιστίας».

Όσον αφορά στο «ναυάγιο» της συμφωνίας για τον Αστακό τόνισε: «υπήρχε πρόβλημα μέσα στο ίδιο το consortium, συνεπώς υπήρχε θέμα ανάμεσα στους επιχειρηματίες. Εμείς όντως προβάλαμε το θέμα του Αστακού και το προβάλαμε ως μια αντιφατική αντιμετώπιση των επενδυτών, των ξένων κυρίως, οι οποίοι έρχονται στη χώρα μας, όπου υπάρχει ένα όψιμο περιβάλλον για αυτούς. Με το Κατάρ οι σχέσεις μας είναι άψογες, οι υπόλοιπες συνεργασίες τις οποίες έχουμε υπογράψει στην Αμερική για 5 δις ευρώ ισχύουν, και φυσικά μέσα στην επιστολή υπάρχει και το ενδιαφέρον του Κατάρ, για άλλη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα. Δεν επηρεάζει καθόλου (το ναυάγιο συνεργασίας για τον Αστακό). Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για ακόμα περισσότερες επενδύσεις από το Κατάρ, τουλάχιστον αυτό μας λένε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ:
Νέες διαβεβαιώσεις από Παπακωνσταντίνου
Ακυρώνεται η συμφωνία για τον Αστακό

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v