Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόστιμα από την ΕΕ για παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις

Η ρυθμιστική επιτροπή της ΕΕ προβλέπεται να αποφασίσει σήμερα την επιβολή προστίμου στην Ελλάδα ύψους 327 εκατ. ευρώ, για παρατυπίες στις αγροτικές δαπάνες, που καλύπτουν την περίοδο 2003-2007. «Όσες επιδοτήσεις - ενισχύσεις δεν εισπράχθηκαν σύννομα από αγρότες ή δήθεν δικαιούχους αγρότες θα ελεγχθούν και όσοι έχουν παρατυπήσει θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη», όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπ

  • Ant1
Πρόστιμα από την ΕΕ για παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις

Η ρυθμιστική επιτροπή της ΕΕ προβλέπεται να αποφασίσει σήμερα την επιβολή προστίμου στην Ελλάδα ύψους 327 εκατ. ευρώ, για παρατυπίες στις αγροτικές δαπάνες, που καλύπτουν την περίοδο 2003-2007.

«Όσες επιδοτήσεις - ενισχύσεις δεν εισπράχθηκαν σύννομα από αγρότες ή δήθεν δικαιούχους αγρότες θα ελεγχθούν και όσοι έχουν παρατυπήσει θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη», όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, με αφορμή ένα δημοσίευμα εφημερίδας.

Ο κ. Σκανδαλίδης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δίνει τη μάχη και προσφεύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμένου να μην υπάρχουν πρόστιμα. Απόδειξη της διαχείρισης του θέματος αποτελεί το γεγονός ότι οι περικοπές των επιδοτήσεων που έφτασαν το 10% τα προηγούμενα χρόνια τον τελευταίο χρόνο (2009-2010) έπεσαν κάτω από το 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v