Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβρασμός από το δίλημμα Παπανδρέου

Λίγες μόνο ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πρωθυπουργός κλιμακώνει το δίλημμα «χρεοκοπία ή ανάπτυξη». Ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζει ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος και πως η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση. Με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνει ότι «Αν δείξουμε ότι λυγίζουμε στα μέσα του δρόμου και ότι οδηγούμαστε σε αποσταθεροποίη

  • Ant1
Αναβρασμός από το δίλημμα Παπανδρέου

Λίγες μόνο ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πρωθυπουργός κλιμακώνει το δίλημμα «χρεοκοπία ή ανάπτυξη». Ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζει ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος και πως η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνει ότι «Αν δείξουμε ότι λυγίζουμε στα μέσα του δρόμου και ότι οδηγούμαστε σε αποσταθεροποίηση θα χαθεί η εμπιστοσύνη στη χώρα. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα υπάρχει άλλη λύση από το να μιλήσει ο ελληνικός λαός για να καταδικάσει την πολιτική αποσταθεροποίησης της χώρας και να αποφασίσει για την πορεία της στο μέλλον».

«Οι πολίτες με γνωρίζουν, δεν μπλοφάρω» λέει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και σημειώνει :«Δεν δραπετεύω από τα προβλήματα, δεν υπολογίζω την υστεροφημία μου μπροστά στην επιτακτική ανάγκη και το μέγεθος των προκλήσεων».

Σε ομιλία του στους Αγίους Αναργύρους, το βράδυ του Σαββάτου, ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες να στείλουν με την ψήφο τους το ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα, μέσα και έξω από τη χώρα, ότι η σταθερή πορεία της σωτηρίας και της αναμόρφωσης της Ελλάδας δεν ανακόπτεται.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι «έχουμε χρέος να μην καταστούμε όμηροι τυχοδιωκτισμών» και πρόσθεσε ότι «σε τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει άλλη λύση από το να μιλήσει ο λαός, γιατί δεν υπάρχουν αδιέξοδα στην δημοκρατία». Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου πρέπει να υπάρξει ψήφος «αυξημένης ευθύνης» απέναντι στην πατρίδα και το μέλλον της. Επιπλέον, ανέφερε ότι θα είναι ψήφος για το αν η χώρα θα συνεχίσει ή όχι να χτίζει πάνω στην πολιτική και κοινωνική σταθερότητα ώστε να συνεχιστούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και να διατηρήσει την αξιοπιστία.

Οι δηλώσεις του αυτές προκάλεσαν τα πυρά ομαδόν από την αντιπολίτευση, που κάνει λόγο για εκβιαστικά διλήμματα και ζητάει από τους πολίτες να καταψηφίσουν την οικονομική πολιτική του μνημονίου.

«Ο κ. Παπανδρέου, εκβιάζοντας πολιτικά τον ελληνικό λαό, προσπαθεί να φοβίσει, γιατί ο ίδιος φοβάται. Αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει με τη λαϊκή εντολή των εκλογών του Νοεμβρίου, για να ακυρωθούν στην πράξη οι πολιτικοί εκβιασμοί και τα φοβικά σύνδρομα, που καλλιεργεί το ΠΑΣΟΚ», απαντά η Ρηγίλλης δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στην Πάτρα, σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος είπε ότι «σενάρια ακούγονται και για να συνεχίσει κάποιος να βλέπει το σήριαλ, αυτά τα σενάρια πρέπει να ανανεώνονται».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v