Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψήφο ανατροπής του Μνημονίου ζητά ο Τσίπρας

Ψήφο αντίστασης και ανατροπής του Μνημονίου, ζήτησε από τους πολίτες ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στα Χανιά. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε κρίσιμη την ψήφο των πολιτών καθώς είναι οι εκλογές γίνονται σε «συνθήκες έκτακτης ανάγκης».

  • Ant1
Ψήφο ανατροπής του Μνημονίου ζητά ο Τσίπρας

Ψήφο αντίστασης και ανατροπής του Μνημονίου, ζήτησε από τους πολίτες ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στα Χανιά.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε κρίσιμη την ψήφο των πολιτών καθώς είναι οι εκλογές γίνονται σε «συνθήκες έκτακτης ανάγκης».

«Οι πρώτες εκλογές από τότε που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αποφάσισαν, καταπατώντας τη νωπή λαϊκή εντολή, να οδηγήσουν τη χώρα στην ομηρία της Τρόικα, στο μνημόνιο της υποτέλειας και της κοινωνικής χρεοκοπίας. Και άρα είναι η πρώτη ευκαιρία που έχουν οι πολίτες σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας να δείξουν την αντίθεση τους με αυτή την επιλογή», τόνισε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι «η ψήφος του καθενός και της καθεμιάς από μας, έχει δύναμη. Είναι ψήφος ισχυρή».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επανέλαβε ότι το δίλημμα που τίθεται σε όλους τους πολίτες είναι «ανοχή στο μνημόνιο της χρεοκοπίας και σε αυτή την πολιτική που βυθίζει την κοινωνία ή καταδίκη αυτής της πολιτικής» και κάλεσε τους πολίτες να μην γίνουν συνένοχοι, στον μαραθώνιο λιτότητας, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε ψήφο ενίσχυσης των ψηφοδελτίων της ριζοσπαστικής αριστεράς και της ανανεωτικής αριστεράς και κάλεσε τους Κρητικούς να συναντηθούν στην κάλπη με την Αριστερά, με τα ψηφοδέλτια, όπως ανέφερε, «αντίστασης, ελπίδας και προοπτικής για τον ελληνικό λαό».

Όπως είπε ιδιαίτερα για την Κρήτη, «η ψήφος έχει βαρύνουσα πολιτική σημασία, η Κρήτη μπορεί να γίνει βαρόμετρο των πολιτικών εξελίξεων, καθώς ο κόσμος με την επιλογή του, μπορεί να δώσει ώθηση στις πολιτικές εξελίξεις».

Επόμενος σταθμός του κ. Τσίπρα είναι το Ρέθυμνο, ενώ το βράδυ θα μιλήσει στο Ηράκλειο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v