Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά από την Τρίπολη

Νέα σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, εξαπέλυσε από την Τρίπολη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Αν ο κόσμος ενέκρινε την πολιτική τους, δεν θα χρειαζόταν να τον εκβιάζουν με πρόωρες εκλογές, και αν ο κόσμος δεν εγκρίνει την πολιτική τους, δεν πρόκειται να τον «τρομάξουν» με πρόωρες εκλογές, επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, και τόνισε πως δεν ήταν η ΝΔ που «πολιτικοπ

  • Ant1
Σφοδρή επίθεση Σαμαρά από την Τρίπολη

Νέα σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, εξαπέλυσε από την Τρίπολη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Σε ομιλία του, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καλλιέργησε το φόβο, λέγοντας πως μόνο με αυτόν τον τρόπο «μπορούσε να περάσει την ανάλγητη πολιτική της. Το μύθο του «μονόδρομου»... Ότι το Μνημόνιο, ήταν τάχα, «αναπόφευκτο».

Τώρα αποκαλύπτεται ότι άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, που αντιμετώπισαν προβλήματα αντίστοιχα με τα δικά μας, δεν υπέγραψαν Μνημόνια. Βγήκαν στις αγορές και δανείστηκαν. Δανείστηκαν πανάκριβα. Αλλά δανείστηκαν. Δεν «έδεσαν» τους λαούς τους χειροπόδαρα...», είπε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας πως και η χώρα μας θα μπορούσε να δανειστεί φθηνότερα, χωρίς να υπογράψει το Μνημόνιο, αλλά δεν το έκανε.

Κατηγόρησε δε ακόμη μια φορά τον πρωθυπουργό πως διέσυρε τη χώρα, και πως «αναγκάστηκε να υπογράψει ένα Μνημόνιο, που τώρα ανακάλυψε ότι δεν του βγαίνει και ό,τι περιέχει «επαχθείς όρους», τους οποίους θέλει να επαναδιαπραγματευθεί». «Υπήρχε, λοιπόν, άλλος δρόμος», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ λέγοντας ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διάλεξε το χειρότερο.

Το διακύβευμα των εκλογών αυτών είναι, αναγκαστικά, να δοθεί στην Κυβέρνηση ένα ισχυρό και σαφές μήνυμα ότι «ο λαός δεν αντέχει άλλα τέτοια μέτρα. Όχι χρειάζεται άλλη πολιτική για να βγούμε από την κρίση. Κι ότι υπάρχει τέτοια πολιτική», υπογράμμισε.

Αν ο κόσμος ενέκρινε την πολιτική τους, δεν θα χρειαζόταν να τον εκβιάζουν με πρόωρες εκλογές, και αν ο κόσμος δεν εγκρίνει την πολιτική τους, δεν πρόκειται να τον «τρομάξουν» με πρόωρες εκλογές, επεσήμανε ακόμη ο κ. Σαμαράς, και τόνισε πως δεν ήταν η ΝΔ που «πολιτικοποίησε» τις εκλογές.

«Ο λαός ήθελε να ψηφίσει για το Μνημόνιο. Γιατί το Μνημόνιο είναι που δεν αντέχει. Η Νέα Δημοκρατία απλώς εξέφρασε αυτό που ήθελε ο λαός, γι' αυτό και ο λαός αγκάλιασε το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας. Κι εκείνο που φωνάζει αυτή τη στιγμή η κοινωνία είναι ένα και μόνο: Αλλάξτε πολιτική! Αυτή δεν την αντέχουμε άλλο... Και υπάρχει άλλη πολιτική! Που αντιμετωπίζει την κρίση και μειώνει τα ελλείμματα με Ανάπτυξη. Όχι με ασφυξία!», ανέφερε επίσης.

Ακόμη, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται σήμερα ότι η πολιτική του Μνημονίου δεν του «βγαίνει», υποβάλλει το λαό σε τεράστιες θυσίες με πολύ μικρά οφέλη. Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται μόνο το εκλογικό αποτέλεσμα στις δημοτικές, αρχίζει να αμφιβάλλει για την πολιτική του κυρίως, πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v