Στην Αθήνα ξανά η τρόικα

Στην Αθήνα θα βρεθεί, στις 15 Νοεμβρίου, και πάλι το κλιμάκιο της τρόικας, για τον προγραμματισμένο έλεγχο της πορείας της ελληνικής οικονομίας, εν όψει και της έγκρισης της τρίτης δόσης του δανείου. Αγωνία υπάρχει, ωστόσο, για την τέταρτη δόση, τον προσεχή Φεβρουάριο, αφού είναι η υψηλότερη όλων, καθώς φτάνει τα 15 δισεκατομμύρια και η εκταμίευσή της θα κριθεί από το κλείσιμο του προϋπολογισμού τ

  • Ant1
Στην Αθήνα ξανά η τρόικα

Στην Αθήνα θα βρεθεί, στις 15 Νοεμβρίου, και πάλι το κλιμάκιο της τρόικας, για τον προγραμματισμένο έλεγχο της πορείας της ελληνικής οικονομίας, εν όψει και της έγκρισης της τρίτης δόσης του δανείου.

Αγωνία υπάρχει, ωστόσο, για την τέταρτη δόση, τον προσεχή Φεβρουάριο, αφού είναι η υψηλότερη όλων, καθώς φτάνει τα 15 δισεκατομμύρια και η εκταμίευσή της θα κριθεί από το κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2010 και τα πρώτα δείγματα γραφής του προϋπολογισμού του 2011.

Μετά από τις διαβουλεύσεις που θα γίνουν με την Τρόικα, σε λίγες ημέρες, αναμένεται να ληφθούν και οι αποφάσεις για τη μετάταξη προϊόντων από τον συντελεστή 11% σε έναν ενδιάμεσο μικρότερο συντελεστή από το 23%.

Στα ΙΧ αυτοκίνητα η πρόταση που μελετάται στο υπουργείο Οικονομικών είναι η μείωση των τελών ταξινόμησης που θα φθάνει μέχρι και τα αυτοκίνητα μεσαίου κυβισμού. Με τον τρόπο αυτό στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι θα δοθεί ανάσα στην αγορά αυτοκινήτου που μαστίζεται από την κρίση, καθώς έχουν μειωθεί δραματικά οι πωλήσεις στον κλάδο. Επίσης, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την αναβολή τουλάχιστον για ένα εξάμηνο της αύξησης των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v