Δεν δημοσιοποιεί τις εκθέσεις για τα swaps ο Τρισέ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει εκθέσεις στελεχών της σχετικά με το πώς χρησιμοποίησε η Ελλάδα τα swaps στο δημόσιο χρέος της το 2001, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα το διεθνές πρακτορείο Bloomberg, το οποίο ζήτησε τις εκθέσεις. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg, ο κ. Τρισέ στην απόρριψη του αιτήματος δημοσιοποίησης των εισηγήσεων, επικαλ

  • Ant1
Δεν δημοσιοποιεί τις εκθέσεις για τα swaps ο Τρισέ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει εκθέσεις στελεχών της σχετικά με το πώς χρησιμοποίησε η Ελλάδα τα swaps στο δημόσιο χρέος της το 2001, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα το διεθνές πρακτορείο Bloomberg, το οποίο ζήτησε τις εκθέσεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg, ο κ. Τρισέ στην απόρριψη του αιτήματος δημοσιοποίησης των εισηγήσεων, επικαλέσθηκε τον κίνδυνο να προκληθεί αναστάτωση στις αγορές. 

Ακόμη, στην επιστολή του προς το Bloomberg, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, ανέφερε ότι τα έγγραφα χρησιμοποιήθηκαν για τη λήψη αποφάσεων, προσθέτοντας ότι είναι πλέον χρονικά ξεπερασμένα και θα μπορούσαν να παραπλανήσουν τους επενδυτές.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ παρέπεμψε για πλήρη ενημέρωση στην Eurostat, η οποία θα ανακοινώσει στις 15 Νοεμβρίου τα αναθεωρημένα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας, και θα λαμβάνουν υπόψη και τις συνέπειες από τα swaps στα δημοσιονομικά μεγέθη. 

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Eurostat, Τιμ Αλεν, δήλωσε στο πρακτορείο ότι η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία έχει όλα τα στοιχεία που ζήτησε από την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v