Στηρίζει την Πορτογαλία η Κίνα

Η Κίνα θα στηρίξει τις προσπάθειες της Πορτογαλίας να αντιμετωπίσει τη χρηματοπιστωτική κρίση, δήλωσε την Κυριακή ο Κινέζος πρόεδρος, Χου Ζιντάο, αλλά δεν δεσμεύτηκε να αγοράσει πορτογαλικά ομόλογα, κάτι στο οποίο προσέβλεπε η Λισαβόνα. «Είμαστε πρόθυμοι να λάβουμε χειροπιαστά μέτρα για να βοηθήσουμε την Πορτογαλία να αντιμετωπίσει τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση», είπε ο Κινέζος πρόεδρος μετά απ

  • Ant1
Στηρίζει την Πορτογαλία η Κίνα

Η Κίνα θα στηρίξει τις προσπάθειες της Πορτογαλίας να αντιμετωπίσει τη χρηματοπιστωτική κρίση, δήλωσε την Κυριακή ο Κινέζος πρόεδρος, Χου Ζιντάο, αλλά δεν δεσμεύτηκε να αγοράσει πορτογαλικά ομόλογα, κάτι στο οποίο προσέβλεπε η Λισαβόνα.

«Είμαστε πρόθυμοι να λάβουμε χειροπιαστά μέτρα για να βοηθήσουμε την Πορτογαλία να αντιμετωπίσει τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση», είπε ο Κινέζος πρόεδρος μετά από συνάντηση που είχε με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό, Ζοζέ Σόκρατες, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Ο ίδιος είπε ότι θα ενθαρρύνει τις κινεζικές εταιρίες να επενδύσουν στην Πορτογαλία. Οι δύο χώρες θα συνεργαστούν επίσης για να διπλασιάσουν τις εμπορικές τους συναλλαγές μέχρι το 2015, είπε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v