Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι δηλώσεις των υποψηφίων μετά τις εκλογές

Κάλεσμα συσπείρωσης εν όψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών απηύθυναν οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, κάνοντας ένα προφανές άνοιγμα αφ’ ενός σε όσους ψήφισαν τους συνδυασμούς που δεν προκρίθηκαν για την επόμενη Κυριακή και αφ’ ετέρου στους ψηφοφόρους που επέλεξαν να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους είτε ψηφίζοντας λευκό/άκυρο είτε μην ψηφίζοντας καθόλου.

  • Ant1
Οι δηλώσεις των υποψηφίων μετά τις εκλογές

Κάλεσμα συσπείρωσης εν όψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών απηύθυναν οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, κάνοντας ένα προφανές άνοιγμα αφ’ ενός σε όσους ψήφισαν τους συνδυασμούς που δεν προκρίθηκαν για την επόμενη Κυριακή και αφ’ ετέρου στους ψηφοφόρους που επέλεξαν να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους είτε ψηφίζοντας λευκό/άκυρο είτε μην ψηφίζοντας καθόλου.

Ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση της αποχής έδωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης. Σε δηλώσεις του ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων είπε χαρακτηριστικά πως «η ψήφος και όχι η αποχή είναι η δύναμή μας, δεν τη χαρίζουμε». Επιπλέον, ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε από τους ψηφοφόρους την επόμενη Κυριακή «να δώσουν ηχηρό ράπισμα στην αλαζονεία του κυβερνητικού υποψηφίου», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «όλοι ενωμένοι θα ξεπεράσουμε τα πλήγματα που έχουν επιφέρει στην πόλη μας και τη χώρα μας οι πολιτικές του μνημονίου».

«Δυναμώνουμε τη μάχη μας, έως την Κυριακή, μέρα με τη μέρα, για την ανατροπή μιας εποχής αδράνειας, κακοδιαχείρισης και παρακμής στην Αθήνα», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος ζήτησε από όσους απείχαν της ψηφοφορίας να μην καταδικάσουν την Αθήνα στην αδράνεια και την απαξίωση. «Οι πολίτες που ψήφισαν άλλους συνδυασμούς, αποδοκιμάζοντας τις οπισθοδρομικές λύσεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής, ας προτάξουν στην απόφασή τους για την επόμενη Κυριακή το λόγο της μεγάλης ανατροπής που όλοι θέλουμε»., ανέφερε ο κ. Καμίνης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μίχας ζήτησε από τους ψηφοφόρους «πάνδημη συστράτευση και μαζική συμμετοχή στο νέο ξεκίνημα την άλλη Κυριακή». Όπως είπε, «αυτό το ξεκίνημα χρειάζεται την ενότητα όλων, την ενότητα των προοδευτικών και των δημιουργικών δυνάμεων που μπορούν να αλλάξουν την πόλη».

Το εκλογικό ποσοστό του συνδυασμού του Βασίλη Μιχαλολιάκου στον Πειραιά «εντείνει την υποχρέωσή μου να καλέσω όλο τον πειραϊκό λαό, ώστε μαζί να χτίσουμε τη μεγάλη δημοτική πλειοψηφία που έχει ανάγκη ο Πειραιάς και να τον ξεβρωμίσουμε από ό,τι τον ρυπαίνει, κυριολεκτικά και μεταφορικά».

Για «σαφές μήνυμα νίκης για το πραγματικά νέο και το προοδευτικό» που έστειλε η Θεσσαλονίκη έκανε λόγο στη δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος στη Συμπρωτεύουσα Κώστας Γκιουλέκας που απηύθυνε κάλεσμα προς όλο το εκλογικό σώμα της πόλης να στηρίξει τον συνδυασμό του στο β’ γύρο.

«Προσκλητήριο» για αλλαγή σελίδας στη Θεσσαλονίηκ έκανε ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος δήλωσε βέβαιος ότι στις 15 Νοεμβρίου «θα γιορτάσουμε τη νέα πορεία της πόλης μας».

Για ξεκάθαρο μήνυμα που βγήκε από την κάλπη έκανε λόγο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός: «Οι πολίτες θέλουν περιφερειάρχη που θα λύσει τα προβλήματα και γι’ αυτό χρειάζεται εμπειρία, γνώση και διάθεση για δουλειά». Επίσης, ο κ. Σγουρός κάλεσε τον ανθυποψήφιό του Βασίλη Κικίλια «σε έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο μακριά από κουραστικούς και ανούσιους μονολόγους».

Από πλευράς του, ο Γιάννης Δημαράς συνεχάρη τους Σγουρό και Κικίλια για την πρόκρισή τους στο β’ γύρο. Αφού δε ευχαρίστησε «όλους όσοι βρεθήκαμε μαζί και εθελοντικά δώσαμε μια μάχη έντιμη, ειλικρινή και τίμια», προανήγγειλε την παραίτησή του από τον βουλευτικό θώκο από 1ης Ιανουαρίου.

«Δώσαμε σκληρή μάχη ενάντια στη λασπολογία, την εβδομάδα αυτή θα δώσουμε πιο δυνατά τη μάχη για την αυτοδιοίκηση και τον τόπο μας», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Στο «ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας και ψήφο ανατροπής ενός κατεστημένου αδιαφάνειας, αναποτελεσματικότητας και απαξίωσης της πολιτικής» αναφέρθηκε ο Μάρκος Μπόλαρης, που προανήγγειλε πρωτοβουλίες για προγραμματικό σύμφωνο ανάπτυξης στην Κεντρική Μακεδονία. «Η προοπτική για την ανάπτυξη είναι ευρωπαϊκή και σε αυτήν τη λογική κινούμαστε», δήλωσε ο κ. Μπόλαρης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v