Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίθετες εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα

Απέκλεισε ο πρωθυπουργός το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη, μετά και τα θετικά, όπως εκτιμάται από το επιτελείο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, αποτελέσματα του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Ο λαός επιβεβαίωσε ότι θέλει και σήμερα την αλλαγή. Από αύριο συνεχίζουμε τη δουλειά μας», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, και υπογράμμισε «εμείς προχωράμε, δεν σταματάμε». Το αρκετά αυξημένο ποσο

  • Ant1
Αντίθετες εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα

Απέκλεισε ο πρωθυπουργός το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη, μετά και τα θετικά, όπως εκτιμάται από το επιτελείο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, αποτελέσματα του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Ο λαός επιβεβαίωσε ότι θέλει και σήμερα την αλλαγή. Από αύριο συνεχίζουμε τη δουλειά μας», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, και υπογράμμισε «εμείς προχωράμε, δεν σταματάμε».

Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί με καλύτερους όρους και προϋποθέσεις...Μπροστά μας έχουμε βασικές προτεραιότητες: τάξη στα δημόσια οικονομικά, μείωση ελλειμμάτων και χρέους», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός .

Ωστόσο, και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, θεώρησαν ότι το αποτέλεσμα της Κυριακής ήταν ευνοϊκό για αυτά, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στον πρωθυπουργό, για τον τρόπο που εξέλαβε τα αποτελέσματα.

«Ποτέ ένα κόμμα δεν έχει κάνει ολική επαναφορά μέσα σε ένα μόνο χρόνο», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, και εκτίμησε ότι οι πολίτες αποδοκίμασαν το μνημόνιο.

Σε ότι αφορά το αυξημένο ποσοστό αποχής, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι αποτελεί ένδειξη πως «το εκβιαστικό δίλημμα του πρωθυπουργού δεν κατάφερε να δώσει στο ΠΑΣΟΚ τη λευκή επιταγή που ζητούσε».

Οι πληγές της χώρας παραμένουν ανοιχτές, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κι επανέφερε το ζήτημα της εθνικής συνεννόησης.

Ο πρωθυπουργός δεν θέλησε και δεν μπόρεσε να καταλάβει τίποτα από το εκλογικό αποτέλεσμα, δήλωσε  η Αλέκα Παπαρήγα.

Ο πρωθυπουργός δεν κατάλαβε το μήνυμα της μεγάλης αποχής και με έπαρση δήλωσε ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, σημείωσε και ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως η ήττα του δικομματισμού δεν μπορεί να κρυφτεί.

Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης, υπογράμμισε πως η μεγάλη αποχή μαρτυρά την αποσύνθεση και την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος αυτού του τόπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v