Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Δεν αλλάζει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων»

Βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στη διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων στη συνάντηση που θα έχει με τον γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν και τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, στις 18 Νοεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. Επίσης, ο κ. Χριστόφιας τόνισε ότι δεν θα υπάρξει επιδιαιτησία ή διαφοροποίηση του ρόλου των Ηνωμένων Εθνώ

  • Ant1
«Δεν αλλάζει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων»

Βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στη διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων, στη συνάντηση που θα έχει με τον γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν και τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, στις 18 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Επίσης, ο κ. Χριστόφιας τόνισε ότι δεν θα υπάρξει επιδιαιτησία ή διαφοροποίηση του ρόλου των Ηνωμένων Εθνών. 

Ο κ. Χριστόφιας, μετά την απογευματινή συνάντησή του με τον Ντερβίς Έρογλου, ανέφερε ότι στη Νέα Υόρκη θα γίνει ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας των διαπραγματεύσεων και δεν θα εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν. 

Στο μεταξύ, ο Κύπριος πρόεδρος απάντησε αρνητικά στο ερώτημα, αν στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ  θα βρίσκεται και το θέμα της διεθνούς διάσκεψης.
 
Από τη μεριά του, ο ειδικός σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών, Αλεξάντερ Ντάουνερ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο γενικός γραμματέας θα δώσει ώθηση στη διαδικασία των συνομιλιών. 

Σε ερώτηση,  κατά πόσο ο γενικός γραμματέας θα υποβάλει στις δύο πλευρές εισηγήσεις στη συνάντηση της Νέας Υόρκης, ο κ. Ντάουνερ είπε «ας περιμένουμε να γίνει η συνάντηση», προσθέτοντας ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα επιβάλουν σε οποιαδήποτε πλευρά οτιδήποτε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v