Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τήρησε την παράδοση κόντρα στον Εργοτέλη

Η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα στο Ολυμπιακό στάδιο και, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Φραγκουλάκη στο 33’, κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να νικήσει 3-1 τον Εργοτέλη για την 9η αγωνιστική της Super League. Οι Καφές (44’), Μπλάνκο (55’) και Έντερ (90’) έγραψαν το σενάριο της «κιτρινόμαυρης» ανατροπής. Η Ένωση διατήρησε την παράδοση που τη θέλει κατά κανόνα να πετυχαίνει τρία γκολ εντός

  • Ant1
Τήρησε την παράδοση κόντρα στον Εργοτέλη

Η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα στο Ολυμπιακό στάδιο και, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Φραγκουλάκη στο 33’, κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να νικήσει 3-1 τον Εργοτέλη για την 9η αγωνιστική της Super League. Οι Καφές (44’), Μπλάνκο (55’) και Έντερ (90’) έγραψαν το σενάριο της «κιτρινόμαυρης» ανατροπής. Η Ένωση διατήρησε την παράδοση που τη θέλει κατά κανόνα να πετυχαίνει τρία γκολ εντός έδρας εναντίον του Εργοτέλη, κάτι που έχει πετύχει μέχρι στιγμής σε πέντε από τα έξι μεταξύ τους ματς.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ απείλησε στο ξεκίνημα με τα μακρινά σουτ των Μπλάνκο (11’), Καφέ (12’) και Λεονάρντο (18’), που πέρασαν όμως άουτ. Ο Εργοτέλης προειδοποίησε με απευθείας φάουλ του Λεάλ στο 28’ και πέντε λεπτά αργότερα πήρε το προβάδισμα με τον ίδιο τρόπο. Όμως, ο εκτελεστής ήταν διαφορετικός, καθώς ο Φραγκουλάκης με εξαιρετική εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σάχα.

Το γκολ αποσυντόνισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι, όμως, ευτύχησαν να ισοφαρίσουν στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Πιο συγκεκριμένα, στο 44ο λεπτό, ο Μπλάνκο έβγαλε τη σέντρα και ο Αλεξόπουλος στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε με «ψαλίδι» τη μπάλα αρχικά στο πρόσωπο του Καφέ και στη συνέχεια στα δίχτυα του Δασκαλάκη.

Το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ ήρθε από στημένη φάση με την συμπλήρωση 10 λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γκερέιρο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μπλάνκο με κεφαλιά ζέστανε τις παγωμένες μέχρι το 55ο λεπτό εξέδρες του Ολυμπιακού σταδίου. Στο 73’ και στο 89’ ο Τζεμπούρ έχασε σημαντικές ευκαιρίες να καθαρίσει το ματς, αλλά αυτό δεν κόστισε στον «Δικέφαλο», ο οποίος σημείωσε και τρίτο γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με το πλασέ του Έντερ μετά την ασίστ του Γαλλοαλγερινού επιθετικού.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Σάχα, Πατσατζόγλου, Δέλλας, Νασούτι, Λαγός, Καφές, Μάκος, Γκερέιρο (70’ Γκέντσογλου), Λεονάρντο (81’ Έντερ), Μπλάνκο (90’ Καράμπελας), Τζεμπούρ.
Εργοτέλης: Δασκαλάκης, Αλεξόπουλος (46’ Μπέτο), Ρουμπάκης, Ρομάνο, Λεάλ (80’ Βερπακόφσκις), Ολίσε (46’ Χρυσοφάκης), Μπούντιμιρ, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης, Σασιασβίλι, Σαρρής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v