Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολύνεκρο τροχαίο στο Τεπελένι

Επτά νεκροί και 20 τραυματίες, από τους οποίους οι τρεις πολύ σοβαρά, είναι ο μέχρι τώρα επίσημος απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που έγινε κοντά στο Τεπελένι Αλβανίας με ελληνικό λεωφορείο.

  • Ant1
Πολύνεκρο τροχαίο στο Τεπελένι

Επτά νεκροί και 20 τραυματίες, από τους οποίους οι τρεις πολύ σοβαρά, είναι ο μέχρι τώρα επίσημος απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που έγινε κοντά στο Τεπελένι της Αλβανίας με ελληνικό λεωφορείο. Τα αλβανικά ΜΜΕ, όμως, κάνουν λόγο για 10 νεκρούς.

Από τα αλβανικά σωστικά συνεργεία ολοκληρώθηκε η ανάσυρση των νεκρών και των τραυματιών από τα συντρίμμια του ελληνικού λεωφορείου που έπεσε σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων στο χωριό Βράτανα μεταξύ Τεπελενίου και Μπαλς.

Το λεωφορείο ανήκε στο τουριστικό γραφείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και ο οδηγός του, ο οποίος δεν τραυματίστηκε σοβαρά, είναι Έλληνας και εκτελούσε το μεσημεριανό δρομολόγιο από την Αθήνα για τα Τίρανα με 49 επιβάτες.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι το λεωφορείο από το τουριστικό γραφείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων που εκτελεί τη διεθνή λεωφορειακή γραμμή Αθήνα - Τίρανα - Αθήνα, είχε ξεκινήσει από τα Τίρανα στις 7 το βράδυ και όχι από την Αθήνα, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά και έπειτα από 2,5 ώρες ταξιδιού έφτασε στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου Τιράνων - Κακαβιάς μέσα σε ισχυρή καταιγίδα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, εκεί μια νταλίκα κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος του στενού δρόμου και ο οδηγός του λεωφορείου προσπάθησε να το ακινητοποιήσει.

Το λεωφορείο όμως γλίστρησε, έφυγε από την πορεία του και έπεσε στη χαράδρα. Λίγα λεπτά αργότερα Έλληνες επιχειρηματίες περνούσαν από το σημείο του δυστυχήματος και έσπευσαν να βοηθήσουν.

Ανέσυραν από το λεωφορείο μία νεαρή έγκυο Βορειοηπειρώτισσα και έναν νεαρό Αλβανό, τραυματίες και οι δύο, και με το αυτοκίνητό τους τους μετέφεραν στο νοσοκομείο του Μπαλς.

Η νεαρή ζει και εργάζεται σε καφετέρια στα Γιάννενα και είχε εκμεταλλευθεί τις εκλογές στην Ελλάδα για να επισκεφθεί συγγενείς της στα Τίρανα και χθες το βράδυ επέστρεφε.

 Ο Έλληνας οδηγός του λεωφορείου, Θ.Τ., τραυματίσθηκε ελαφρά. Στο λεωφορείο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, όλοι οι άλλοι επιβάτες ήταν Αλβανοί.

Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο του Μπαλς και στη συνέχεια οι σοβαρότερα τραυματισμένοι σε νοσοκομεία των Τιράνων.

Οι Έλληνες επιχειρηματίες χαρακτήρισαν γρήγορη και μεγάλη την κινητοποίηση των αλβανικών αρχών, που έστειλαν στο σημείο του δυστυχήματος μεγάλο αριθμό ασθενοφόρων, οχήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας και πολλά μέλη σωστικών συνεργείων.

Η ανάσυρση των τραυματιών και των νεκρών από τη χαράδρα ήταν πολύ δύσκολο έργο και έγινε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v