Κατάθεση Λέσερ για τα «μαύρα ταμεία»

Ενώπιον του κλιμακίου της εξεταστικής επιτροπής της ελληνικής βουλής που μετέβη στο Μόναχο την Δευτέρα, παρουσιάστηκε ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Siemens Πέτερ Λέσερ, ο οποίος, σύμφωνα με όσα αναφέρουν πληροφορίες, δήλωσε «άγνοια» στα περισσότερα από τα γραπτά ερωτήματα που του υποβλήθηκαν από τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής. Ο κ. Λέσερ υπογράμμισε ότι η εταιρία υπό τη δική του διοίκηση τράβηξ

  • Ant1
Κατάθεση Λέσερ για τα «μαύρα ταμεία»

Ενώπιον του κλιμακίου της εξεταστικής επιτροπής της ελληνικής βουλής που μετέβη στο Μόναχο την Δευτέρα, παρουσιάστηκε ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Siemens Πέτερ Λέσερ, ο οποίος, σύμφωνα με όσα αναφέρουν πληροφορίες, δήλωσε «άγνοια» στα περισσότερα από τα γραπτά ερωτήματα που του υποβλήθηκαν από τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής.

Ο κ. Λέσερ υπογράμμισε ότι η εταιρία υπό τη δική του διοίκηση τράβηξε «διαχωριστική γραμμή» με το παρελθόν και δεν έχει ουδεμία ανάμειξη στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων».

Ο 53χρονος Πέτερ Λέσερ ανέλαβε τη διεύθυνση της Siemens τον Ιούλιο του 2007 όταν είχε ήδη ξεσπάσει το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens και διαδέχτηκε τον Κλάους Κλάινφελντ, ο οποίος και απομακρύνθηκε υπό το βάρος του σκανδάλου. 

Το κλιμάκιο της εξεταστικής επιτροπής που βρίσκεται στο Μόναχο αποτελείται από τους βουλευτές Βασ.Τσόνογλου, Δ. Παπουτσή, Κ. Τσαβάρα, Αθ. Παφίλη, ενώ η εξέταση των μαρτύρων γίνεται στην εισαγγελία Ι του Μονάχου στο γραφείο της εισαγγελέως Μπόιμλερ-Χεσλ, που έχει χειριστεί εξαρχής τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης «Siemens».  

Η εξέταση μαρτύρων στο Μόναχο από την εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της Siemens ολοκληρώνεται την Παρασκευή 12/11, με τον πρώην υπεύθυνο του τομέα τηλεπικοινωνιών της μητρικής Siemens, Μίχαελ Κουτσενρόιτερ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v