Το βλέμμα στα «ντέρμπι» του β γύρου

Θετικός είναι για το ΠΑΣΟΚ ο απολογισμός του α γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει πως ο β γύρος, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου θα κριθεί αποκλειστικά στην αυτοδιοίκηση. Το επιτελείο του κ. Παπανδρέου στρέφει την προσοχή του στις πέντε Περιφέρειες όπου προηγείται, ενώ ήδη κέρδισε τις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης. Ωστόσο, σ

  • Ant1
Το βλέμμα στα «ντέρμπι» του β γύρου

Θετικός είναι για το ΠΑΣΟΚ ο απολογισμός του α γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει πως ο β γύρος, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου θα κριθεί αποκλειστικά στην αυτοδιοίκηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως ο ελληνικός λαός απέδειξε ότι έχει υπευθυνότητα δεν παρασύρθηκε από τον αντιμνημονιακό παροξυσμό της ΝΔ και με την ώριμη ψήφο του απέτρεψε την είσοδο της χώρας σε περιπέτεια αποσταθεροποίησης, κλείνοντας έτσι το πολιτικό κομμάτι των εκλογών.

Το επιτελείο του κ. Παπανδρέου στρέφει την προσοχή του στις πέντε Περιφέρειες όπου προηγείται, ενώ ήδη κέρδισε τις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης. Θετικό είναι και το γεγονός πως, ο α γύρος έδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην χώρα, ενώ η ΝΔ εμφανίζεται να έχει περιορίσει την ποσοστιαία διαφορά της με το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, στο Μαξίμου προβληματίζονται τόσο για το μεγάλο ποσοστό αποχής όσο και για την υποχώρηση των ποσοστών του κόμματος σε πανεθνικό επίπεδο.

Σε ότι αφορά τις μεγάλες «μάχες», στις Περιφέρειες όπου αναμένεται ντέρμπι, το ΠΑΣΟΚ αισιοδοξεί να λάβει αυτές της Πελοποννήσου και της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ενώ αυτή το Βορείου Αιγαίου αναμένεται να κερδίσει η ΝΔ. Για την Περιφέρεια Αττικής, η πρωτιά που κρατάει ο Γ. Σγουρός δημιουργεί αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα.

Σχετικά με τους μεγάλους δήμους, ικανοποίηση υπάρχει για τα ποσοστά που έλαβε ο Γ. Καμίνης στον α γύρο για το δήμο Αθηναίων, ενώ εκτιμάται ότι θα πάνε στο ΠΑΣΟΚ οι δήμοι Πάτρας (προηγείται ο κ. Κατσικόπουλος) και Πειραιά (υπερέχει ο Γ. Μίχας). Ελπίδες υπάρχουν και για τον δήμο Θεσσαλονίκης, όπου όμως η διαφορά μεταξύ του κ. Μπουτάρη και του κ. Γκιουλέκα είναι στις 4,33 μονάδες, υπέρ του κ. Γκιουλέκα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v