Στη δημοσιότητα στοιχεία καταζητούμενου για τους «Πυρήνες»

Τα στοιχεία του έκτου καταζητούμενου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς», δημοσιοποίησε η Ελληνική Αστυνομία, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες του, ζητώντας πληροφορίες. Πρόκειται για τον Χρήστο Τσάκαλο, 31 ετών, αδελφός ενός εκ των δύο νεαρών που συνελήφθησαν στο Παγκράτι, μετά την έκρηξη του παγιδευμένου δέματος, σε εταιρεία ταχυμεταφορών. Τα ίχνη του 31χρονου

  • Ant1
Στη δημοσιότητα στοιχεία καταζητούμενου για τους «Πυρήνες»

Τα στοιχεία του έκτου καταζητούμενου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς», δημοσιοποίησε η Ελληνική Αστυνομία, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες του, ζητώντας πληροφορίες.

Πρόκειται για τον Χρήστο Τσάκαλο, 31 ετών, αδελφός ενός εκ των δύο νεαρών που συνελήφθησαν στο Παγκράτι, μετά την έκρηξη του παγιδευμένου δέματος, σε εταιρεία ταχυμεταφορών. Τα ίχνη του 31χρονου έχουν χαθεί από τον Σεπτέμβριο του 2009.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 31χρονος παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την πράξη της τρομοκρατικής οργάνωσης (Συνομωσίες Πυρήνων της Φωτιάς) και έχει διαταχθεί η σύλληψή του.

Η ΕΛ.ΑΣ, ζητάει πληροφορίες από τους πολίτες για το πρόσωπο αυτό, και καλεί όποιον γνωρίζει κάτι για αυτόν να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 170, 1014, 1964. Τονίζεται δε ότι εξασφαλίζεται από την Αστυνομία η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σημειώνεται πως καταζητούνται ακόμη, για την οργάνωση, οι Γιώργος Νικολόπουλος, Μιχάλης Νικολόπουλος, Νταμιάνο Μπολάνο, Γιώργος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μητρούσης. Σε βάρος των νεαρών αυτών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών κατά συναυτουργία για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο κατά συρροή, και της έκρηξης κατά συναυτουργία με τη χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο κατά συρροή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v