Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξετάζεται παράταση των προθεσμιών για περαίωση

Παράταση των προθεσμιών για την περαίωση εκκρεμών υποθέσεων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών μετά τα πενιχρά αποτελέσματα εσόδων, λίγο πριν από την εκπνοή της αρχικής προθεσμίας για αποδοχή της ρύθμισης. Σε τράπεζες και εφορίες έχουν σπεύσει μόνο λίγες χιλιάδες φορολογούμενοι, καταβάλλοντας συνολικά προκαταβολές περαίωσης ύψους 60 εκατ. ευρώ. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν πλέον ό

  • Ant1
Εξετάζεται παράταση των προθεσμιών για περαίωση

Παράταση των προθεσμιών για την περαίωση εκκρεμών υποθέσεων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών μετά τα πενιχρά αποτελέσματα εσόδων, λίγο πριν από την εκπνοή της αρχικής προθεσμίας για αποδοχή της ρύθμισης.

Σε τράπεζες και εφορίες έχουν σπεύσει μόνο λίγες χιλιάδες φορολογούμενοι, καταβάλλοντας συνολικά προκαταβολές περαίωσης ύψους 60 εκατ. ευρώ.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν πλέον ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος είσπραξης εσόδων 700 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους που έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση, η οποία εκπνέει την προσεχή Πέμπτη.

Άλλωστε, πολλοί φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμα παραλάβει τα εκκαθαριστικά τους, αφού τα τελευταία απεστάλησαν μόλις στα μέσα της περασμένης εβδομάδας. Σύμφωνα με τον νόμο, οι αρχικές προθεσμίες λήγουν στις 18 Νοεμβρίου για όσους φορολογούμενους έχουν λάβει εκκαθαριστικά χωρίς λάθη, ενώ στην περίπτωση όπου απαιτούνται διορθώσεις η προθεσμία εκπνέει στις 29 Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς απέστειλε ενημερωτική εγκύκλιο σε όλες τις εφορίες για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν στις περιπτώσεις όπου έως και την 10-11-2010 δεν είχε εκδοθεί εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, στις περιπτώσεις αυτές η έκδοση του εκκαθαριστικού σημειώματος θα πρέπει να γίνει μέχρι την 29/11/2010, ενώ η αποδοχή των σημειωμάτων αυτών τους επιτηδευματίες και η υπαγωγή στη ρύθμιση θα πρέπει να γίνει το αργότερο εντός 15 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του εκκαθαριστικού από τη ΔΟΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v