Μπαγίς: έτοιμη για τα πάντα η Τουρκία στο Κυπριακό

Το Κυπριακό να λυθεί με τον τρόπο με τον οποίο εκλέγεται ο Πάπας, δηλαδή «να κλειστούν σε ένα δωμάτιο οι Χριστόφιας, Ερογλου, Παπανδρέου και Ερντογάν, να προσέλθουν και ο ΓΓ του ΟΗΕ μαζί με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να λύσουμε το πρόβλημα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου Εγκεμέν Μπαγίς σε δηλώσεις του σε Τούρκους δημοσιογράφους στην Αθήνα. Ακόμη, ο κ. Μπαγίς

  • Ant1
Μπαγίς: έτοιμη για τα πάντα η Τουρκία στο Κυπριακό

Το Κυπριακό να λυθεί με τον τρόπο με τον οποίο εκλέγεται ο Πάπας, δηλαδή «να κλειστούν σε ένα δωμάτιο οι Χριστόφιας, Ερογλου, Παπανδρέου και Ερντογάν, να προσέλθουν και ο ΓΓ του ΟΗΕ μαζί με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να λύσουμε το πρόβλημα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου Εγκεμέν Μπαγίς σε δηλώσεις του σε Τούρκους δημοσιογράφους στην Αθήνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», ο Εγκεμέν Μπαγίς ανέφερε στις δηλώσεις του πως «ο κόσμος δεν αποτελείται από τις 59 βουλευτικές έδρες στο κοινοβούλιο της Νότιας Κύπρου. Υπάρχει ένας μεγαλύτερος κόσμος. Και ο κόσμος αυτός έχει βαρεθεί πλέον από την απόρριψη κάθε πρότασης. Σε ποιο μέρος του κόσμου, ένας ηγέτης καθώς πηγαίνει στη Νέα Υόρκη για τις συνομιλίες του ΟΗΕ, ύστερα από έκκληση της αντιπολίτευσης αισθάνεται την ανάγκη να υποσχεθεί ότι δεν θα κάνει πολλές υποχωρήσεις; Πώς μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς υποχωρήσεις; Αυτή μπορεί να υπάρξει μόνο με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Εάν όλοι εμμείνουν στις θέσεις τους δεν μπορεί να υπάρξει λύση».
 
Ακόμη, ο κ. Μπαγίς δήλωσε πως «εμείς ως Τουρκία είμαστε έτοιμοι για τη λύση. Αλλά είμαστε έτοιμοι και για ένταση. Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι στην συνάντηση που θα γίνει την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη μεταξύ του γγ του ΟΗΕ και των ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου δεν θα ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.

Ο Έρογλου, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, είπε ότι ο γενικός γραμματέας με βάσει όσα θα ακούσει από τους δύο ηγέτες θα ετοιμάσει την έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Από αυτή την άποψη η συνάντηση είναι σημαντική, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακόμη, ο κ. Έρογλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα ζητήσουν τις προτάσεις των δύο πλευρών για να μπορέσουν να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v