Ξανά στη φυλακή ο Ιάκωβος Γιοσάκης

Στη φυλακή οδηγείται και πάλι ο Ιάκωβος Γιοσάκης, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 χρόνων για συμμετοχή στο δεύτερο παραδικαστικό κύκλωμα και η έφεσή του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα. Σε εφέσιμες ποινές καταδικάστηκαν δύο δικηγόροι, δύο πρώην δικαστές και η φυγόδικη πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία. Ύστερα από διαδικασία που διήρκεσε περίπου 21 μήνες, το δικαστήριο κήρυξε ενόχους τους έξι από

  • Ant1
Ξανά στη φυλακή ο Ιάκωβος Γιοσάκης

Στη φυλακή οδηγείται και πάλι ο Ιάκωβος Γιοσάκης, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 χρόνων για συμμετοχή στο δεύτερο παραδικαστικό κύκλωμα, σύμφωνα με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, και η έφεσή του δεν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Σε εφέσιμες ποινές καταδικάστηκαν δύο δικηγόροι, δύο πρώην δικαστές και η φυγόδικη πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία.  

Ύστερα από διαδικασία που διήρκεσε περίπου 21 μήνες, το δικαστήριο κήρυξε ενόχους τους έξι από τους 17 κατηγορούμενους για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης κρίθηκε ένοχος για συνέργεια σε κακουργηματική απάτη, που φέρεται να διέπραξε η Αντωνία Ηλία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, τετελεσμένη και σε απόπειρα, και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα ετών και 11 μηνών.

Στην καταζητούμενη πρώην πρωτοδίκη Αντωνία Ηλία, για την οποία το δικαστήριο έχει διαχωρίσει τις κακουργηματικές πράξεις, ώστε να μην παραγραφούν, επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 80 μηνών για πράξεις παράβασης καθήκοντος και πράξεις αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι κατά πλειοψηφία για την κατηγορία της σύστασης συμμορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v