Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυμα Παπακωνσταντίνου από τη Φρανκφούρτη

Απέκλεισε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στη Φραγκφούρτη, την στιγμή που στο εσωτερικό τα σκληρά μέτρα του προϋπολογισμού πυροδοτούν την πολιτική αντιπαράθεση. Η συζήτηση για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους δεν θα ήταν εποικοδομητική, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι «θα έστελνε ένα απολύτως

  • Ant1
Μήνυμα Παπακωνσταντίνου από τη Φρανκφούρτη

Απέκλεισε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στη Φραγκφούρτη, την στιγμή που στο εσωτερικό τα σκληρά μέτρα του προϋπολογισμού πυροδοτούν την πολιτική αντιπαράθεση. Η συζήτηση για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους δεν θα ήταν εποικοδομητική, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Αν ανοίξει τώρα συζήτηση, που θα περιλαμβάνει αναδιάρθρωση χρέους και μείωση κεφαλαίου (haircut), τότε πιστεύω ότι οι άνθρωποι (σ.σ.που ανοίγουν τη συζήτηση αυτή) υποεκτιμούν τη ζημιά που θα μπορούσε τούτη να προξενήσει. Τη ζημιά προς την ελληνική οικονομία, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όλη την παράπλευρη ζημία στην υπόλοιπη Ευρώπη», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι «θα έστελνε ένα απολύτως λανθασμένο μήνυμα. Δεν θα επίλυε κάτι και θα προξενούσε ζημία στις περιφερειακές χώρες».

Όσον αφορά στην Ιρλανδία, ο υπουργός, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, από τη Φρανκφούρτη τόνισε: «Ακόμη και εάν η Ιρλανδία αποδεχθεί τη βοήθεια, δεν θα αποτραπεί η συνέχιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη». «Οι αγορές συνεχίζουν να είναι ανήσυχες καθώς δεν έχουν πεισθεί ότι υπάρχουν λύσεις μακροπρόθεσμα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει απαραιτήτως να συζητήσει σχετικά με έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v