Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προ των πυλών ο μηχανισμός στήριξης στην Ιρλανδία

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, διά του υπουργού Οικονομικών της χώρας, παραδέχτηκε ότι χρειάζεται βοήθεια για να μην καταρρεύσει ολοσχερώς το τραπεζικό σύστημα και συμπαρασύρει το σύνολο της οικονομίας. Ήδη στο Δουβλίνο έχουν αρχίσει οι επαφές της κυβέρνησης με την τρόικα (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Ευρωπαϊκή Επιτροπή), κυρίως πάνω σε τεχνικά θέματα. Οι λεπτομέρειες των

  • Ant1
Προ των πυλών ο μηχανισμός στήριξης στην Ιρλανδία

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, διά του υπουργού Οικονομικών της χώρας, παραδέχτηκε ότι χρειάζεται βοήθεια για να μην καταρρεύσει ολοσχερώς το τραπεζικό σύστημα και συμπαρασύρει το σύνολο της οικονομίας.

Ήδη στο Δουβλίνο έχουν αρχίσει οι επαφές της κυβέρνησης με την τρόικα (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Ευρωπαϊκή Επιτροπή), κυρίως πάνω σε τεχνικά θέματα.

Οι λεπτομέρειες των συζητήσεων θα γίνουν γνωστές την προσεχή εβδομάδα, οπότε και αναμένεται να υποβληθεί επίσημο αίτημα της Ιρλανδίας για υπαγωγή στον μηχανισμό στήριξης. Εκείνο που προσπαθούν, πάντως, να σώσουν οι Ιρλανδοί στις διαπραγματεύσεις είναι η χαμηλή φορολογία των επιχειρήσεων, πολιτική που ακολουθεί ευλαβικά η κυβέρνηση για να προσελκύει ξένες επενδύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v