Αλέκος Παπαδόπουλος: Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις-σοκ

Το 30% του σημερινού κράτους είναι περιττό, τόνισε ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα την κρίση, ενώ ζήτησε μεταρρυθμίσεις - σοκ. Ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα «Η Κρίση Μητέρα της Αλλαγής: Για μια Διαφορετική Ελλάδα», σημείωσε με νόημα ότι «στις κανονικές χώρες, η κρίση είναι μητέρα της αλλαγής, αυτό όμως δεν ισχύει στην Ελλ

  • Ant1
Αλέκος Παπαδόπουλος: Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις-σοκ

Το 30% του σημερινού κράτους είναι περιττό, τόνισε ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα την κρίση, ενώ ζήτησε μεταρρυθμίσεις - σοκ.

Ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα «Η Κρίση Μητέρα της Αλλαγής: Για μια Διαφορετική Ελλάδα», σημείωσε με νόημα ότι «στις κανονικές χώρες, η κρίση είναι μητέρα της αλλαγής, αυτό όμως δεν ισχύει στην Ελλάδα», διευκρινίζοντας ότι το 2011 θα είναι μια αποκαλυπτική χρονιά τόσο σε οικονομικό και κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Όλα θα κριθούν το 2011 εάν θα επιβεβαιωθεί, δηλαδή το σενάριο που θέλει τη χώρα μας να καλύπτεται από οικονομικό παγετώνα, που θα καθηλώσει την Ελλάδα στην ύφεση και τον λαό της στη φτώχεια.

Όπως ανέφερε, το δίλημμα που υπάρχει πλέον είναι εάν θα καταρρεύσουμε πλήρως ή όχι και υπογράμμισε ότι η χώρα μας βρίσκεται υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο και όχι υπό επιτήρηση, όπως λανθασμένα υποστηρίζουν κάποιοι.

Περιγράφοντας πόσο δύσκολη είναι η σημερινή συγκυρία παρατήρησε ότι η αποδυνάμωση των δυνάμεων που έχουν συνειδητοποιήσει την κρίση, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς ουσιαστικά απουσιάζουν εκείνα τα πρόσωπα που θα βοηθήσουν τον λαό να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της κρίσης και το βάθος της. «Μιλούν συνεχώς για το Μνημόνιο, με λαϊκίστικο τρόπο για να αποφύγουν την ουσία», παρατήρησε ο κ. Παπαδόπουλος.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι στόχος πρέπει να είναι μόνο η διάσωση της χώρας, μέσω του άμεσου εξορθολογισμού του κράτους, της σύγκρουσης με τα συνδικαλιστικά συμφέροντα, της αναδιάρθρωσης της κρατικής μηχανής, ώστε να ξαναγίνει η χώρα μας ελκυστική στις ξένες επενδύσεις.

«Πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις σοκ» τις οποίες απαιτούν οι περιστάσεις τόνισε ο πρώην υπουργός σημειώνοντας ότι το 30% του σημερινού κράτους είναι περιττό.

Αναφερόμενος στην εθνική συναίνεση, τη χαρακτήρισε ανέφικτη, υπό τις παρούσες συνθήκες και υποστήριξε ότι χρειάζεται νέα συμφωνία της ελληνικής κοινωνίας, κυρίως για το που πρέπει να πάει η χώρα.

Μεταξύ άλλων, πρότεινε τη συγκρότηση εντός του 2011 μιας Επιτροπής κύρους από τη Βουλή, η οποία θα συντάξει ένα πενταετές πρόγραμμα αναγέννησης. Ένα πρόγραμμα, που θα ενσωματώνει τα μέτρα του Μνημονίου και θα πηγαίνει και μετά από αυτό. Μάλιστα, ανέφερε ότι το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να κριθεί με εκλογές από τον λαό, «εκλογές με ανοιχτά βιβλία» όπως είπε, και σημείωσε ότι μόνο έτσι θα επιτευχθεί πολιτικό consensus.

Επίσης, έκανε λόγο για ισχυρότερους ελεγκτικούς μηχανισμούς και σύσταση ενός ειδικού σώματος επιθεωρητών που θα πραγματοποιούν ουσιαστικούς ελέγχους στα οικονομικά του κράτους, αλλά και σύσταση σύγχρονου αυτόνομου μηχανισμού εσόδων.

Καταλήγοντας, δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε αργό θάνατο και ο μόνος τρόπος για να τον ανατρέψουμε είναι μόνο με συσπείρωση δυνάμεων και πολιτική εθνικής συναίνεσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v