Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος στην ταλαιπωρία πληρωμών από τον ΟΠΑΔ

Μέσα σε 45 ημέρες θα εξοφλεί πλέον ο ΟΠΑΔ τα χρέη σε προμηθευτές και φαρμακοποιούς, με απόφαση την οποία έχει ήδη υπογράψει ο υφυπουργός Οικονομικών, και όπως ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή. Με την απόφαση αυτή μπαίνει τέλος στην καθυστέρηση πολλών μηνών στις πληρωμές από τον ΟΠΑΔ. Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε ακόμα τροπολογία σχετικά με τις προμήθειες στα νοσοκομεία.

  • Ant1
Τέλος στην ταλαιπωρία πληρωμών από τον ΟΠΑΔ

Μέσα σε 45 ημέρες θα εξοφλεί πλέον ο ΟΠΑΔ τα χρέη σε προμηθευτές και φαρμακοποιούς, με απόφαση την οποία έχει ήδη υπογράψει ο υφυπουργός Οικονομικών, και όπως ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή.

Με την απόφαση αυτή μπαίνει τέλος στην καθυστέρηση πολλών μηνών στις πληρωμές από τον ΟΠΑΔ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Οργανισμού, προανήγγειλε και την απλοποίηση τις διαδικασίας πληρωμής των φαρμακοποιών, οι οποίοι αργούσαν μέχρι και έξι μήνες να πληρωθούν, εξαιτίας των διπλών ελέγχων. Έτσι, πλέον θα γίνει αρχικά ένας πρόχειρος λογιστικός έλεγχος, θα αποπληρώνονται οι φαρμακοποιοί, και εάν προκύπτουν διαφορές στον αναλυτικό έλεγχο, αυτές θα συμψηφίζονται τον επόμενο μήνα.

Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε ακόμα τροπολογία σχετικά με τις προμήθειες στα νοσοκομεία. Με βάση την τροπολογία αυτή, η χώρα θα γλυτώσει τα πρόστιμα ύψους 7.000 ευρώ ημερησίως, τα οποία έχουν επιβληθεί από το ΔΕΚ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v