Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Προειδοποίηση υποβάθμισης της Πορτογαλίας

Σε προειδοποίηση για ενδεχόμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Πορτογαλίας προέβη η Standard & Poor’s, κάνοντας λόγο για τις δυσοίωνες προοπτικές ανάπτυξης της χώρας, αλλά και για την εμπλοκή των ιδιωτών επενδυτών στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης κρατικών χρεών. Η S&P δήλωσε πως η απόφαση για το εάν θα υπάρξει ή όχι τελικά υποβάθμιση της πορτογαλικής αξιολόγησης θα ληφθεί στους ε

  • Ant1
S&P: Προειδοποίηση υποβάθμισης της Πορτογαλίας

Σε προειδοποίηση για ενδεχόμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Πορτογαλίας προέβη η Standard & Poor’s, κάνοντας λόγο για τις δυσοίωνες προοπτικές ανάπτυξης της χώρας, αλλά και για την εμπλοκή των ιδιωτών επενδυτών στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης κρατικών χρεών.

Η S&P δήλωσε πως η απόφαση για το εάν θα υπάρξει ή όχι τελικά υποβάθμιση της πορτογαλικής αξιολόγησης θα ληφθεί στους επόμενους τρεις μήνες. Επισημαίνεται πως η τρέχουσα αξιολόγηση της Πορτογαλίας από την S&P ανέρχεται στο «Α-».

Η κυβέρνηση Σόκρατες στον προϋπολογισμό του 2011 περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας με αύξηση της φορολογίας και μείωση των μισθών του δημοσίου. Η S&P, ωστόσο, επισημαίνει ότι έχει καταγραφεί λίγη πρόοδος στην υιοθέτηση αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων ως αντιστάθμισμα των μέτρων λιτότητας και προβλέπει ότι το ΑΕΠ της χώρας θα συρρικνωθεί τον επόμενο χρόνο κατά 2%. Η S&P αναφέρεται, επίσης, και στις επιπτώσεις από την εμπλοκή των ιδιωτών κατόχων κρατικών ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης (subordinated bonds).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v