Αλλάζουν 38 λεωφορειακές γραμμές στην Αττική

Ξεκινά σήμερα η προσπάθεια αναδιοργάνωσης και εξυγίανσης στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, με καταργήσεις και συγχωνεύσεις δρομολογίων. Συνολικά 38 λεωφορειακές γραμμές καταργούνται ή συγχωνεύονται, τα νυχτερινά δρομολόγια μειώνονται, προστίθενται δρομολόγια σε περιοχές με υψηλή ζήτηση και μπαίνουν μικρότερα οχήματα σε τοπικά δίκτυα. Εν τω μεταξύ, ακινητοποιημένα είναι σήμερα τα τρόλεϊ, από τ

  • Ant1
Αλλάζουν 38 λεωφορειακές γραμμές στην Αττική

Ξεκινά σήμερα η προσπάθεια αναδιοργάνωσης και εξυγίανσης στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, με καταργήσεις και συγχωνεύσεις δρομολογίων.

Συνολικά 38 λεωφορειακές γραμμές καταργούνται ή συγχωνεύονται, τα νυχτερινά δρομολόγια μειώνονται, προστίθενται δρομολόγια σε περιοχές με υψηλή ζήτηση και μπαίνουν μικρότερα οχήματα σε τοπικά δίκτυα.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, με την υλοποίηση των σχεδιαζόμενων δράσεων, θα βελτιωθεί η καθημερινότητα του πολίτη, θα υπάρξει ανακούφιση της κυκλοφοριακής κίνησης στο κέντρο της Αθήνας, που μαζί με τη δρομολόγηση των νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας θα προστατευθεί το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής των Αθηναίων.

Οι αλλαγές σχεδιάστηκαν σύμφωνα με μελέτη που έχει γίνει για λογαριασμό του ΟΑΣΑ, βάσει της οποίας τα τελευταία χρόνια καταγράφεται πληθυσμιακή μετατόπιση προς τα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια, στις Νοτιοανατολικές περιοχές, προς τη θάλασσα, στα Μεσόγεια, αλλά και προς Μενίδι, Ζεφύρι και Άνω Λιόσια. Αντίθετα, σοβαρή μείωση καταγράφεται στον δήμο της Αθήνας, στο δήμο Πειραιά και στους «προσφυγικούς» δήμους (Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Νίκαια, Ταύρος, Καισαριανή, Αιγάλεω, Νέα Ιωνία, Δάφνη, Μεταμόρφωση).

Εν τω μεταξύ, ακινητοποιημένα είναι σήμερα τα τρόλεϊ, από τις 11.00 το πρωί έως τις 15.00 μετά το μεσημέρι, λόγω στάσης εργασίας του προσωπικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v