«Μάχη» της ΕΕ με τις αγορές

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η μάχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις αγορές, όπως δείχνει η  προειδοποίηση του διεθνούς οίκου Standard and Poors, ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας. Και ξένοι αναλυτές συμφωνούν με το υπουργείο Οικονομικών ότι η κίνηση του οίκου αξιολόγησης συνιστά έμμεσο εκβιασμό, με στόχο να μην εμπλακούν ιδιώτες στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης των πρ

  • Ant1
«Μάχη» της ΕΕ με τις αγορές

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η μάχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις αγορές, όπως δείχνει η προειδοποίηση του διεθνούς οίκου Standard and Poors, ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.

Το υπουργείο οικονομικών με ανακοίνωση του την Παρασκευή ανέφερε ότι: «η απόφαση του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's να θέσει την Ελληνική Δημοκρατία υπό παρακολούθηση με αρνητική προδιάθεση (negative credit watch) αποτελεί έκπληξη δεδομένων των πρόσφατων επιτυχιών του ελληνικού οικονομικού προγράμματος στους τομείς της δημοσιονομικής εξυγίανσης, αλλά και των μεταρρυθμίσεων που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας».

Και ξένοι αναλυτές συμφωνούν με το υπουργείο Οικονομικών ότι η κίνηση του οίκου αξιολόγησης συνιστά έμμεσο εκβιασμό, με στόχο να μην εμπλακούν ιδιώτες στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης των προβληματικών χωρών.

Το παρασκήνιο, πάντως, είναι έντονο, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου του Δεκεμβρίου. Την προσεχή Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τον Μανουέλ Μπαρόζο, για να ακολουθήσουν την Τρίτη και την Πέμπτη οι επισκέψεις τού Ντομινίκ Στρος Καν και του Ολι Ρεν στην Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v