Επιβεβαιώθηκε το ιρλανδικό έλλειμμα

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ιρλανδίας για το 2010 θα ανέλθει στο 32% του ΑΕΠ της, επιβεβαίωσε το Σάββατο η κυβέρνηση. Το έλλειμμα οφείλεται κυρίως στην αναδιάρθρωση της κεφαλαιακής δομής των ιρλανδικών τραπεζών. Για το 2011 το έλλειμμα αναμένεται να μειωθεί στο 12% του ΑΕΠ, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπράιαν Κόουεν αναμένεται να παρουσιάσει την Τρίτη στο

  • Ant1
Επιβεβαιώθηκε το ιρλανδικό έλλειμμα

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ιρλανδίας για το 2010 θα ανέλθει στο 32% του ΑΕΠ της, επιβεβαίωσε το Σάββατο η κυβέρνηση. Το έλλειμμα οφείλεται κυρίως στην αναδιάρθρωση της κεφαλαιακής δομής των ιρλανδικών τραπεζών. Για το 2011 το έλλειμμα αναμένεται να μειωθεί στο 12% του ΑΕΠ, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπράιαν Κόουεν αναμένεται να παρουσιάσει την Τρίτη στο κοινοβούλιο έναν προϋπολογισμό πρωτοφανούς λιτότητας, ο οποίος θα προβλέπει δραστικές περικοπές μέσα στην επόμενη τετραετία.

Ο νέος προϋπολογισμός για το 2011 εντάσσεται στο σχέδιο διάσωσης ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 28 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v