Νίκησε, αλλά προβλημάτισε

Χωρίς να πιάσει υψηλά επίπεδα στην απόδοσή του, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Πανσερραϊκού το Σάββατο στο Ολυμπιακό στάδιο στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League χάρη σε γκολ που πέτυχαν ο Μπουμσόνγκ στο 16ο λεπτό και ο συνήθης ύποπτος Σισέ στο 69ο. Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν αρκετά αξιόμαχοι, δικαιούνταν κάτι καλύτερο βάσει της εμφάνισής τους και δικαίως διαμαρτύρονται για

  • Ant1
Νίκησε, αλλά προβλημάτισε

Χωρίς να πιάσει υψηλά επίπεδα στην απόδοσή του, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Πανσερραϊκού το Σάββατο στο Ολυμπιακό στάδιο στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League χάρη σε γκολ που πέτυχαν ο Μπουμσόνγκ στο 16ο λεπτό και ο συνήθης ύποπτος Σισέ στο 69ο. Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν αρκετά αξιόμαχοι, δικαιούνταν κάτι καλύτερο βάσει της εμφάνισής τους και δικαίως διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν τους δόθηκε, όταν λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Πλεσί έκανε χέρι μέσα στην περιοχή.

Το ματς υπήρξε αρκετά επεισοδιακό, όχι για αυτά που έγιναν μέσα στο γήπεδο, όσο για όσα έγιναν έξω από αυτό, όπου οπαδοί του Παναθηναϊκού και δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν μεταξύ τους και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων. Τα χημικά κατέστησαν αποπνικτική την ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί στο 6ο λεπτό για 20 λεπτά.

Στην επιστροφή του Σωτήρη Νίνη στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, οι πρωταθλητές αξιοποίησαν τον νεαρό μέσο, με βάση τον οποίο ξεκίνησαν τις περισσότερες επιθέσεις τους από τα δεξιά. Η επιθετική υπεροχή των γηπεδούχων απέφερε καρπούς στο 16ο λεπτό και ο Μπουμσόνγκ με κεφαλιά σε εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου έστειλε τη μπαλα στα δίχτυα του Ράντμαν για το 1-0.

Αντίθετα στο τι θα περίμενε κανείς, ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε ανεξήγητα μετά το γκολ και οι Σερραίοι πήραν τα ηνία του παιχνιδιού. Στο 23ο λεπτό ο Γεωργιάδης ανάγκασε με σουτ τον Τζόρβα να διώξει σε κόρνερ, ενώ στο 30’ ο Νταλέ μόνος προ του Τζόρβα έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ. Ο Τζόρβας επενέβη θετικά σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουμπίνιο στο 33’, ενώ ο ίδιος παίκτης αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο 38ο λεπτό. Το επιθετικό κρεσέντο των φιλοξενούμενων έλαβε τέλος με την απόκρουση του Πλεσί με το χέρι σε κόρνερ στο 40ό λεπτό, παράβαση που ο διαιτητής Μάνταλος δεν καταλόγισε.

Ανάλογο το σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Πανσερραϊκό να έχει μεν την υπεροχή, αλλά να μην γίνεται το ίδιο απειλητικός. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που χαμογέλασε όταν στο 69ο λεπτό ο Χριστοδουλόπουλος «σέρβιρε» στο Σισέ κι αυτός μπροστά στο ανυπεράσπιστο τέρμα διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του και σφράγισε τη νίκη.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Νίνης, Σισέ, Γκοβού (58’ Μαρίνος), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Πλεσί (46’ Σιμάο), Χριστοδουλόπουλος (81’ Μαυρίας), Σπυρόπουλος
Πανσερραϊκός: Ράντμαν, Αμο, Γεωργιάδης, Μπέλιτς (80’ Ασλανίδης), Νταλέ, Γιουλ, Παπάζογλου, Σουμπίνιο, Λεοζίνιο (81’ Ανάκογλου), Αλβάρεζ (73’ Γαλανόπουλος), Αμπουμπακάρι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v