Τεταμένο το κλίμα με φόντο τις επιχειρησιακές συμβάσεις

Εικόνα διάσπασης, την ώρα της πιο κρίσιμης μάχης για τη διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων στον ιδιωτικό τομέα, παρουσιάζει από το Σάββατο η ΓΣΕΕ. Κατά τη διάρκεια του Γενικού Συμβουλίου της Γενικής Συνομοσπονδίας, που έγινε σε εξαιρετικά τεταμένο κλίμα, οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησαν από τις θέσεις που κατελάμβαναν στο Προεδρείο, αφήνο

  • Ant1
Τεταμένο το κλίμα με φόντο τις επιχειρησιακές συμβάσεις

Εικόνα διάσπασης, την ώρα της πιο κρίσιμης μάχης για τη διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων στον ιδιωτικό τομέα, παρουσιάζει από το Σάββατο η ΓΣΕΕ.

Κατά τη διάρκεια του Γενικού Συμβουλίου της Γενικής Συνομοσπονδίας, που έγινε σε εξαιρετικά τεταμένο κλίμα, οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησαν από τις θέσεις που κατελάμβαναν στο προεδρείο, αφήνοντας μόνη την ΠΑΣΚΕ, αφού πρώτα κατηγόρησαν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, για υπονόμευση του συνδικαλιστικού κινήματος, λόγω της συμμετοχής του στη μυστική πολύωρη συνάντηση με τους εργοδότες.

Κορωνίδα των διεκδικήσεων της ΓΣΕΕ, όπως συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις, δεδομένης και της κόκκινης γραμμής για τη μείωση έστω και κατά ένα ευρώ των μισθών, αποτελεί η δυνατότητα επέκτασης της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων σε όλες τις επιχειρήσεις και η εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων κατά περίπτωση και υπό κριτήρια.

Αυτή η κοινή θέση εργοδοτών και εργαζομένων αποτελεί ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια της κυβέρνησης, ώστε να διαπραγματευτεί ένα ελαστικότερο πλαίσιο εφαρμογής των επιχειρησιακών συμβάσεων με την τρόικα, μολονότι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας φαίνονται αμετακίνητοι.

Την Παρασκευή, μετά το τέλος του υπουργικού Συμβουλίου, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε επαφές με την Λούκα Κατσέλη, τον Γιώργο Κουτρουμάνη και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για το πώς μπορεί η κυβέρνηση να επιτύχει τη συναίνεση και μάλιστα άμεσα των δανειστών μας, καθώς ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και οι όποιες αλλαγές στις συμβάσεις, θα πρέπει να περάσουν από το υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v