«Μελαγχολικός» επίλογος στην Ευρώπη

Ο επίλογος της ευρωπαϊκής περιπέτειας του Παναθηναϊκού ήταν «μελαγχολικός» όπως άλλωστε και όλο το εφετινό ταξίδι του καλύτερου «πρεσβευτή» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με απολογισμό δύο ισοπαλίες, τέσσερις ήττες και τέρματα 2-13, οι «πράσινοι» είδαν την Κοπεγχάγη να προκρίνεται στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, την Ρούμπιν Καζάν να εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στους «32» του Europa League και την ομάδ

  • Ant1
«Μελαγχολικός» επίλογος στην Ευρώπη

Ο επίλογος της ευρωπαϊκής περιπέτειας του Παναθηναϊκού ήταν «μελαγχολικός» όπως άλλωστε και όλο το εφετινό ταξίδι του καλύτερου «πρεσβευτή» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με απολογισμό δύο ισοπαλίες, τέσσερις ήττες και τέρματα 2-13, οι «πράσινοι» είδαν την Κοπεγχάγη να προκρίνεται στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, την Ρούμπιν Καζάν να εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στους «32» του Europa League και την ομάδα τους να γυρίζει 20 χρόνια πίσω. Τη σεζόν 1990-91 όταν ηττήθηκαν δύο φορές από την Λεχ Πόζναν στον πρώτο γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών και αποχαιρέτησαν τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις χωρίς νίκη.

Δυστυχώς ούτε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ούτε και οι ποδοσφαιριστές του έδειξαν να αντιλαμβάνονται την ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού, παρά τα λεγόμενα τους, παραμονές του αγώνα με την Κοπεγχάγη. Η ευκολία με την οποία ηττήθηκαν με 3-1 από τους Δανούς ήταν ένα ηχηρό «χαστούκι» για το ευρωπαϊκό προφίλ του «τριφυλλιού». Μιας ομάδας που οι φίλαθλοι της γαλουχήθηκαν με τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές. Ενός συλλόγου που έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών, «ταπείνωσε» τον «μεγάλο» Άγιαξ μέσα στην Ολλανδία και ανάγκασε την Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο να της «υποκλιθεί» μέσα στο Μιλάνο.

Όπως σωστά ανέφερε μετά το τέλος του ματς ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, η κατάκτηση του νταμπλ δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για την ευρωπαϊκή εικόνα του εφετινού Παναθηναϊκού: «Δεν μπορούμε να λέμε συνέχεια ότι θέλουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Αυτά είναι αυτονόητα και δεν πρέπει κάθε φορά που έχουμε κακό αποτέλεσμα να το ρίχνουμε εκεί για να ξεχνιόμαστε».

Το χειρότερο από όλα είναι πως κάποιοι την Τρίτη στο «Πάρκεν» δεν σεβάστηκαν την ιστορία της ομάδας και ο Γιώργος Καραγκούνης είναι ένα μέρος αυτής. Ο «Κάρα» θα συμπλήρωνε 100 συμμετοχές σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά ο Ζεσουάλδο Φερέϊρα προτίμησε να μην τον χρησιμοποιήσει έστω και ένα λεπτό ως αλλαγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v