Πρόγραμμα εξοικονόμησης του νερού στα σπίτια

Μέσα στο 2011, θα ανακοινωθεί πρόγραμμα εξοικονόμησης του νερού στα σπίτια, προανήγγειλε η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία, μαζί με τον ειδικό Γραμματέα Υδάτων κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τις πολιτικές δράσεις στον τομέα των Υδάτων. Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης, στις σκέψεις που έχουν κατατεθεί, είναι η εξοικονόμη

  • Ant1
Πρόγραμμα εξοικονόμησης του νερού στα σπίτια

Μέσα στο 2011, θα ανακοινωθεί πρόγραμμα εξοικονόμησης του νερού στα σπίτια, προανήγγειλε η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία, μαζί με τον ειδικό Γραμματέα Υδάτων κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τις πολιτικές δράσεις στον τομέα των Υδάτων.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης, στις σκέψεις που έχουν κατατεθεί, είναι η εξοικονόμηση νερού στα σπίτια με την αξιοποίηση του βρόχινου νερού (γκρι), ή και των νερών των πλυντηρίων.

Στόχος, πρόσθεσε ο ειδικός Γραμματέας Υδάτων, είναι να υπάρξει κάποιου είδους βοήθεια ή κίνητρο για να έχουμε εξοικονόμηση νερού. Θα ληφθεί υπόψη, όπως είπαν, η εμπειρία της Αυστραλίας και της Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τους ημιυπαίθριους, η υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης του χρόνου της τακτοποίησης. «Θα αξιολογήσουμε εάν θα δώσουμε παράταση, με δεδομένο ότι υπάρχει σημαντική προσέλευση των πολιτών», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v