Επί τάπητος οι σχολικές εκδρομές

Με στόχο την ενίσχυση των εγχώριων τουριστικών επιχειρήσεων, Άννα Διαμαντοπούλου και Γιώργος Νικητιάδης συναντήθηκαν την Τετάρτη με εκπροσώπους του ΗΑΤΤΑ, του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της υπουργού για πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών στην Ελλάδα. Η συνάντηση έγινε για να επισημανθεί η ανάγκη που έχουν οι ελληνικοί προορισμοί να προ

  • Ant1
Επί τάπητος οι σχολικές εκδρομές

Με στόχο την ενίσχυση των εγχώριων τουριστικών επιχειρήσεων, Άννα Διαμαντοπούλου και Γιώργος Νικητιάδης συναντήθηκαν την Τετάρτη με εκπροσώπους του ΗΑΤΤΑ, του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της υπουργού για πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών στην Ελλάδα.

Η συνάντηση έγινε για να επισημανθεί η ανάγκη που έχουν οι ελληνικοί προορισμοί να προβληθούν με οικονομικά πακέτα ως προς τις εκδρομές τόσο των ελληνικών όσο και των σχολείων άλλων χωρών.

Στο ίδιο πλαίσιο, έπεσε στο τραπέζι του διαλόγου το ενδεχόμενο η περίοδος διεξαγωγής των εκδρομών να επιμηκυνθεί, προκειμένου οι σχολικές εκδρομές να μη συμπίπτουν μεταξύ τους και έτσι να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών.

«Είδαμε πολλές χρονιές και ιδιαίτερα πέρυσι, να αυξάνεται η  επιλογή και η προτίμηση προς προορισμούς του εξωτερικού. Αυτό είναι θετικό. Όμως το εξωτερικό ας είναι επόμενος προορισμός,  καθώς καλό είναι  πρώτα να μαθαίνουμε τη χώρα μας», δήλωσε μεταξύ άλλων η Άννα Διαμαντοπούλου.

Στις δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού αναφέρθηκε στην τάση των σχολικών εκδρομών να φεύγουν από τους ελληνικούς προορισμούς, αλλά και στο γεγονός ότι μειώνονται οι επισκέψεις στην Ελλάδα ξένων μαθητών. «Πιστεύουμε ότι οι μαθητές  πρέπει να προτιμούν την Ελλάδα, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες λόγοι που κάνουν τη  χώρα μας ομορφότερη. Εκτός όμως από  ελκυστικός προορισμός, πρέπει  να γίνει και οικονομικός, ώστε να μπορέσει να αντέξει ο Έλληνας μαθητής», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Νικητιάδης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v