Ανοδικά οι τιμές του πετρελαίου

Ανοδικές τάσεις παρουσιάζουν οι τιμές του πετρελαίου  στις  ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, με τους επενδυτές  να αντιδρούν θετικά μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για  την ενίσχυση της απασχόλησης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού  για  συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου κατέγραφαν άνοδο 19 σεντς στα 88,56  δολάρια  το βαρέλι.

  • Ant1
Ανοδικά οι τιμές του πετρελαίου

Ανοδικές τάσεις παρουσιάζουν οι τιμές του πετρελαίου  στις  ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, με τους επενδυτές να αντιδρούν θετικά μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για  την ενίσχυση της απασχόλησης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου κατέγραφαν άνοδο 19 σεντς στα 88,56  δολάρια το βαρέλι.

Το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας σημείωνε επίσης άνοδο κατά 24 σεντς στα 91,23 δολάρια το βαρέλι.

«Αυτό που προκάλεσε την άνοδο των τιμών ήταν η εβδομαδιαία έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας για την ενίσχυση της απασχόλησης» τονίζει ο Βίκτορ Σούμ ,αναλυτής της «Purvin & Gertz» στη Σιγκαπούρη.

Συνολικά, στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ προστέθηκαν τον Νοέμβριο 93.000 θέσεις εργασίας. Τα στοιχεία που είδαν την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας για την αμερικανική αγορά εργασίας ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων, καθώς οι αναλυτές περίμεναν αύξηση κατά 70.000 θέσεις εργασίας. 

Στον κλάδο των υπηρεσιών οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 79.000 ενώ στη βιομηχανία σημείωσαν άνοδο κατά 14.000.
 
Στη Νέα Υόρκη, το αργό έκλεισε με άνοδο 9 σεντς στα 88,37  δολάρια  το βαρέλι και στο Λονδίνο το Μπρεντ ενισχυμένο κατά 22 σεντς στα 90,99  δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v