Παραμένει επισφαλές το χρηματοπιστωτικό σύστημα

Το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα στο σύνολό του παραμένει επισφαλές και εκτεθειμένο σε κινδύνους εκδήλωσης νέων κρίσεων, παρά τα πρόσφατα σημάδια ανάκαμψης των αγορών. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που συνάγεται από την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση της Ευρωζώνης, που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Στην έκθεσή της, η Επιτροπή, αφού σημειώνει

  • Ant1
Παραμένει επισφαλές το χρηματοπιστωτικό σύστημα

Το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα στο σύνολό του παραμένει επισφαλές και εκτεθειμένο σε κινδύνους εκδήλωσης νέων κρίσεων, παρά τα πρόσφατα σημάδια ανάκαμψης των αγορών.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που συνάγεται από την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση της Ευρωζώνης, που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Στην έκθεσή της, η Επιτροπή, αφού σημειώνει κατ’ αρχάς ότι οι συστημικοί κίνδυνοι της κρίσης έχουν κάπως υποχωρήσει, τονίζει ότι παραμένουν οι αβεβαιότητες για ορισμένα κράτη-μέλη. Σύμφωνα με την Επιτροπή, το γεγονός ότι ο κίνδυνος διάδοσης της κρίσης είναι υπαρκτός, αποδεικνύει το πόσο εκτεθειμένο και ευάλωτο είναι το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η Επιτροπή επαναλαμβάνει ότι η οικονομική ανάκαμψη αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την εξομάλυνση της κατάστασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v