Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Σοβαρά επεισόδια σημάδεψαν τη μεγαλειώδη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία των εργατικών συνδικάτων στην Αθήνα, ενώ επίθεση δέχθηκε ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης. Εξαγριωμένοι διαδηλωτές προπηλάκισαν τον πρώην υπουργό Μεταφορών και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος επιχείρησε να διασχίσει την οδό Πανεπιστημίου. Ο ίδιος τραυματίστηκε στη μύτη και το φρύδι και μεταφέρθηκε αιμόφυρτος

  • Ant1
Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Σοβαρά επεισόδια σημάδεψαν τη μεγαλειώδη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία των εργατικών συνδικάτων στην Αθήνα, ενώ επίθεση δέχθηκε ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

Εξαγριωμένοι διαδηλωτές προπηλάκισαν τον πρώην υπουργό Μεταφορών και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος επιχείρησε να διασχίσει την οδό Πανεπιστημίου. Ο ίδιος τραυματίστηκε στη μύτη και το φρύδι και μεταφέρθηκε αιμόφυρτος σε ασφαλές σημείο και ύστερα στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν όπου έμεινε για προληπτικούς λόγους.

Παράλληλα, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 27 αστυνομικών, από τους οποίους ο ένας σοβαρά. Μετά τα επεισόδια έγιναν 23 προσαγωγές και δέκα συλλήψεις, ενώ κάηκαν δύο αυτοκίνητα και ένα τζιπ. Παράλληλα, σημειώθηκαν ζημιές σε κτίρια των ΕΛΤΑ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου εκτόξευσαν μάρμαρα και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών, προκαλώντας την «απάντηση» της ΕΛ.ΑΣ με δακρυγόνα και βόμβες κρότου-λάμψης. Ο πετροπόλεμος επεκτάθηκε στο κέντρο της πλατείας και στην Πανεπιστημίου.

Τα επεισόδια κορυφώθηκαν στην περιοχή του Πολυτεχνείου, όπου τυλίχθηκαν στις φλόγες δύο μοτοσικλέτες της αστυνομίας και αρκετά καταστήματα της περιοχής υπέστησαν ζημιές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v