Μεταρρυθμίσεις εν μέσω κριτικής και απεργιών

Χριστούγεννα στη δίνη της οικονομικής κρίσης για πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αγορές δείχνουν τα δόντια τους, εκμεταλλευόμενες τις παλινωδίες και την ασυμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών, με αποτέλεσμα να εκτινάσσονται τα spreads των ομολόγων τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες. Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, η κυβέρνηση προωθεί όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, περνώντας όμως από τις

  • Ant1
Μεταρρυθμίσεις εν μέσω κριτικής και απεργιών

Χριστούγεννα στη δίνη της οικονομικής κρίσης για πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αγορές δείχνουν τα δόντια τους, εκμεταλλευόμενες τις παλινωδίες και την ασυμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών, με αποτέλεσμα να εκτινάσσονται τα spreads των ομολόγων τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες.

Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, η κυβέρνηση προωθεί όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, περνώντας όμως από τις Συμπληγάδες της κριτικής ακόμη και Πράσινων βουλευτών από τη μία και του απεργιακού μπαράζ από την άλλη.

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών ήταν φυσικό να αφορούν τη δύσκολη αυτή περίοδο, ενώ δεν έλειψαν και οι αιχμές.

Ωστόσο, συνεχείς είναι οι συσκέψεις στο οικονομικό επιτελείο, τόσο την προηγούμενη, όσο και την εβδομάδα που έρχεται, για να προωθηθούν όλες οι αλλαγές και τα νομοσχέδια για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης τού δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τρία νομοσχέδια πρέπει να έχουν ψηφιστεί έως το τέλος Φεβρουαρίου, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να είναι εντάξει με τις επιταγές τού μνημονίου και τής τρόικας, ενώ κρίσιμο αναμένεται και το Ecofin αμέσως μετά τις γιορτές, όπου είτε στην ατζέντα, είτε παρασκηνιακά, θα συζητηθεί και το θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου από την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v