Κρίσιμη η συνάντηση φαρμακοποιών - υπουργείου Υγείας

Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση των φαρμακοποιών Αττικής, οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους και κυρίως στην απώλεια του κληρονομικού χαρακτήρα της άδειάς τους. Οι φαρμακοποιοί εμφανίζονται αποφασισμένοι για 48ωρες κυλιόμενες απεργίες, κατά τη διάρκεια των οποίων τα εφημερεύοντα φαρμακεία δεν θα δέχονται τις συνταγές από τα ταμεία κι όλα τ

  • Ant1
Κρίσιμη η συνάντηση φαρμακοποιών - υπουργείου Υγείας

Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση των φαρμακοποιών Αττικής, οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους και κυρίως στην απώλεια του κληρονομικού χαρακτήρα της άδειάς τους.

Οι φαρμακοποιοί εμφανίζονται αποφασισμένοι για 48ωρες κυλιόμενες απεργίες, κατά τη διάρκεια των οποίων τα εφημερεύοντα φαρμακεία δεν θα δέχονται τις συνταγές από τα ταμεία κι όλα τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στη συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη με τον υπουργό υγείας.

Πάντως, η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω στο θέμα των κλειστών επαγγελμάτων και μετά τις γιορτές φέρνει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Ανοίγουν περισσότερα από 160 επαγγέλματα με πρώτα εκείνα των δικηγόρων, των φαρμακοποιών, συμβολαιογράφων, μηχανικών, αρχιτεκτόνων και ορκωτών ελεγκτών.

Στον κατάλογο των κλειστών επαγγελμάτων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και οι αρτοποιοί, οι κτηματομεσίτες, οι ιδιοκτήτες ταξί, οι ιδιοκτήτες υπεραστικών λεωφορείων και λιμουζινών, οι ξεναγοί, οι κομμωτές, οι οδοντοτεχνίτες, οι πωλητές λαϊκών αγορών, οι διανομείς Τύπου κ.λπ.

Την ίδια ώρα, εκφράζοντας την αγωνία του ΤΕΕ για το μέλλον του επαγγέλματος του μηχανικού, των κατασκευών, της ανάπτυξης της χώρας και του δημόσιου συμφέροντος, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Χρήστος Σπίρτζης, με επιστολή προς τους 300 της Βουλής τους καλεί να γίνουν σύμμαχοι στον αγώνα, ώστε να αποτραπεί η κατάργηση του Κώδικα Αμοιβών των μηχανικών, τον οποίο θα επιδιώξει η κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου για τα επονομαζόμενα «κλειστά επαγγέλματα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v