«Ανάσα» στα ελληνικά δικαστήρια

Οριακή είναι η κατάσταση στα ελληνικά δικαστήρια, τα οποία ασφυκτιούν από χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις. Για του λόγου το αληθές, υπάρχουν περιπτώσεις από τις αρχές της δεκαετίας του '90, που δεν έχουν ακόμη εκδικαστεί και έτσι το υπουργείο Δικαιοσύνης προσπαθεί να δώσει ανάσα με νομοσχέδιο, που θα αφορά την επιτάχυνση της Διοικητικής και Ποινικής Δικής. Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, μεταξύ άλλ

  • Ant1
«Ανάσα» στα ελληνικά δικαστήρια

Οριακή είναι η κατάσταση στα ελληνικά δικαστήρια, τα οποία ασφυκτιούν από χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις. Για του λόγου το αληθές, υπάρχουν περιπτώσεις από τις αρχές της δεκαετίας του '90, που δεν έχουν ακόμη εκδικαστεί και έτσι το υπουργείο Δικαιοσύνης προσπαθεί να δώσει ανάσα με νομοσχέδιο, που θα αφορά την επιτάχυνση της Διοικητικής και Ποινικής Δικής.

Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, μεταξύ άλλων, τροποποιείται το ισχύον δικονομικό πλαίσιο, προκειμένου η απονομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης να καταστεί ορθολογικότερη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη.

Δίνεται η δυνατότητα, ένδικα μέσα να εισάγονται απευθείας στο Συμβούλιο της Επικρατείας με πρωτοβουλία τόσο των διαδίκων όσο και του δικαστηρίου που υποβλήθηκαν. Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα να ασκηθεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη και ανάλογα με την υπόθεση, αίτηση αναίρεσης ή έφεση για υπόθεση που δεν το απασχολήσει στο παρελθόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v