Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλλικράτης και στην Παιδεία

Την εφαρμογή μίνι Καλλικράτη στον τομέα της Παιδείας ενέκρινε το υπουργικό Συμβούλιο, την κατάργηση δηλαδή έξι Οργανισμών, μεταξύ των οποίων και ο Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων. Το έργο τους στο εξής θα διεκπεραιώνεται από δυο νέους φορείς και οι υπάλληλοί τους θα καλύψουν κενά σε άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας. Διακόσιοι εκπαιδευτικοί, που ήταν αποσπασμένοι, θα επιστρέψουν στις

  • Ant1
Καλλικράτης και στην Παιδεία

Την εφαρμογή μίνι Καλλικράτη στον τομέα της Παιδείας ενέκρινε το υπουργικό Συμβούλιο, την κατάργηση δηλαδή έξι Οργανισμών, μεταξύ των οποίων και ο Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων.

Το έργο τους στο εξής θα διεκπεραιώνεται από δυο νέους φορείς και οι υπάλληλοί τους θα καλύψουν κενά σε άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας. Διακόσιοι εκπαιδευτικοί, που ήταν αποσπασμένοι, θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες.

Η Άννα Διαμαντοπούλου για να προλάβει ανησυχίες, διαβεβαίωσε ότι τα βιβλία θα συνεχίσουν να διανέμονται δωρεάν στους μαθητές, ενώ στο ίδιο μήκος ήταν και η διαβεβαίωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Βασίλη Κουλαϊδή, ο οποίος μέσω ΑΝΤ1 διέψευσε τα σχετικά δημοσιεύματα και τόνισε ότι τα σχολικά βιβλία θα συνεχίσουν να διανέμονται δωρεάν.

Νωρίτερα είχε εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας, στην οποία τονίζεται ότι τα σχολικά βιβλία διανέμονταν και θα συνεχίσουν να διανέμονται δωρεάν, όπως και η εκδοτική διαδικασία θα συνεχίσει να γίνεται με την ευθύνη του Δημοσίου. Ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ)  εντάσσεται, πλέον, στο νέο φορέα που θα συσταθεί και θα υποστηρίζει τη σύγχρονη πολιτική για το εκπαιδευτικό υλικό – ψηφιακό και έντυπο.

Ως εκ τούτου, επιεικώς ως ανυπόστατα και με σκοπό τη σύγχυση και την τρομοκράτηση των οικογενειών και της σχολικής κοινότητας μπορούν να χαρακτηριστούν πρωτοσέλιδα εφημερίδων, που κάνουν λόγο για κατάργηση της δωρεάν διανομής των σχολικών βιβλίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v