Τοπίο «Καμπούλ» στη Λουίζης Ριανκούρ

Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει η οδός Λουίζης Ριανκούρ στους Αμπελοκήπους μετά την έκρηξη βόμβας έξω από τα διοικητικά δικαστήρια, την οποία οι τρομοκράτες τοποθέτησαν το πρωί της Πέμπτης σε παγιδευμένη μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί από την περιοχή του Γαλατσίου. Κομμάτια από λαμαρίνες και μάρμαρα εκσφενδονίστηκαν σε απόσταση έως και 100 μέτρων, δέκα αυτοκίνητα καταστράφηκαν, ενώ εκτεταμένες ζημιές

  • Ant1
Τοπίο «Καμπούλ» στη Λουίζης Ριανκούρ

Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει η οδός Λουίζης Ριανκούρ στους Αμπελοκήπους μετά την έκρηξη βόμβας έξω από τα διοικητικά δικαστήρια, την οποία οι τρομοκράτες τοποθέτησαν το πρωί της Πέμπτης σε παγιδευμένη μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί από την περιοχή του Γαλατσίου.

Κομμάτια από λαμαρίνες και μάρμαρα εκσφενδονίστηκαν σε απόσταση έως και 100 μέτρων, δέκα αυτοκίνητα καταστράφηκαν, ενώ εκτεταμένες ζημιές υπέστη ολόκληρη η πρόσοψη και η είσοδος του κτηρίου. Οι φλόγες από την έκρηξη έφθασαν τα 15 μέτρα ύψος.

Όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ελέγχει την αξιοπιστία μαρτυρίας απόστρατου αστυνομικού, ο οποίος φέρεται να ήρθε σε τετ α τετ επαφή με τους τρομοκράτες, την ώρα που αυτοί τοποθετούσαν την παγιδευμένη μηχανή στη νησίδα απέναντι από την είσοδο του Διοικητικού Πρωτοδικείου, και μάλιστα να συνομίλησε μαζί τους.

Για τη βομβιστική επίθεση δεν έχει μέχρι στιγμής υπάρξει ανάληψη ευθύνης. Ωστόσο, όπως προέκυψε από την έρευνα στο χώρο της έκρηξης και στα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, πρόκειται για ωρολογιακό μηχανισμό με εκρηκτική ύλη ζελατοδυναμίτιδα ή αμμωνιοδυναμιτιδα ή ΤΝΤ σε ποσότητα περίπου δέκα κιλών. Η έκρηξη ήταν πλήρης και για το λόγο αυτό δεν υπήρξαν πολλά υπολείμματα.

Σε ό, τι αφορά την ταυτότητα της οργάνωσης οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναμένουν την προκήρυξη για ανάληψη ευθύνης και μέχρι στιγμής μόνο εκτιμήσεις μπορούν να κάνουν με βάση τα ευρήματα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, οι περισσότερες πιθανότητες δίνονται στην εκδοχή να πρόκειται για κάποια μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», χωρίς όμως να αποκλείεται οποιαδήποτε άλλη εκδοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v