Στάσεις εργασίας σε ΗΣΑΠ, Μετρό

Μέχρι τις 22:00 κινούνται σήμερα, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Μετρό, αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την πραγματοποίηση στάσεων εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας, αντί της προγραμματισμένης 24ωρης απεργίας. Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο Μετρό, αφού τονίζουν ότι η εξαγγελθείσα απεργία είχε συμβολικό χαρ

  • Ant1
Στάσεις εργασίας σε ΗΣΑΠ, Μετρό

Μέχρι τις 22:00 κινούνται σήμερα, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Μετρό, αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την πραγματοποίηση στάσεων εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας, αντί της προγραμματισμένης 24ωρης απεργίας.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο Μετρό, αφού τονίζουν ότι η εξαγγελθείσα απεργία είχε συμβολικό χαρακτήρα, ώστε να αναδειχθεί η εις βάρος τους αδικία, σημειώνουν ότι έλαβαν υπ’ όψιν τους τις ανάγκες του συνόλου και αποφάσισαν να μετατρέψουν την 24ωρη απεργία σε στάσεις εργασίας.

Την ίδια ώρα, νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, το Μετρό, τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας την προσεχή Δευτέρα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Δηλαδή τα ανωτέρω μέσα θα κυκλοφορήσουν κανονικά από τις 09:00 έως τις 21:00. Εξαίρεση θα αποτελέσει το Τραμ, οι συρμοί του οποίου θα κυκλοφορήσουν από τις 08:00 έως τις 22:00.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν με τον τρόπο αυτό στις επιπτώσεις των προγραμμάτων εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης των ελλειμματικών ΔΕΚΟ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v