Περικοπές στις εισηγμένες ΔΕΚΟ

Στις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ περνά η σκυτάλη των περικοπών σε αποδοχές και επιδόματα υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, την ώρα που κάποιες έχουν αρχίσει και το ψαλίδισμα των μπόνους, που απολαμβάνουν υψηλόβαθμα στελέχη τους. Οι διοικήσεις των εισηγμένων ΔΕΚΟ έχουν ήδη παραλάβει επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με την οποία το Δημόσιο ζητά την περιστολή δ

  • Ant1
Περικοπές στις εισηγμένες ΔΕΚΟ

Στις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ περνά η σκυτάλη των περικοπών σε αποδοχές και επιδόματα υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, την ώρα που κάποιες έχουν αρχίσει και το ψαλίδισμα των μπόνους, που απολαμβάνουν υψηλόβαθμα στελέχη τους.

Οι διοικήσεις των εισηγμένων ΔΕΚΟ έχουν ήδη παραλάβει επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με την οποία το Δημόσιο ζητά την περιστολή δαπανών μισθοδοσίας και λειτουργίας, στο ίδιο μήκος κύματος με όσα ισχύουν για τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ, δηλαδή 10% οριζόντια, με ανώτερο πλαφόν τα 4.000 ευρώ το μήνα.

Στις επιστολές Παπακωνσταντίνου υπογραμμίζονται οι αντίστοιχες πρωτοβουλίες που έλαβε πρόσφατα η κυβέρνηση για τον ορθολογικό περιορισμό της σπατάλης, αλλά και για την εναρμόνιση των μισθών στις ΔΕΚΟ με αυτούς της υπόλοιπης οικονομίας, λαμβάνοντας υπόψη την κρίσιμη δημοσιονομική συγκυρία και την ανάγκη να συμβάλουν όλοι στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, οι περικοπές είναι μονόδρομος, δεδομένου ότι πάνω από 25.000 εργαζόμενοι στο σύνολο των ΔΕΚΟ έχουν αποδοχές άνω των 48.000 ευρώ το χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v