Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πράσινος» φόρος στα ακίνητα

Νέα επιβάρυνση για τα ακίνητα, που ενοικιάζονται ή πωλούνται τη νέα χρονιά, έρχεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Συγκεκριμένα, από τις 9 Ιανουαρίου και μετά, θα απαιτείται υποχρεωτικά Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) των κτισμάτων για αγοραπωλησίες κτιρίων και μισθώσεις άνω των 50 τετραγωνικών μέτρων (όχι για ανανέωσεις υφιστάμενων συμβάσεων μίσθωσης).

  • Ant1
«Πράσινος» φόρος στα ακίνητα

Νέα επιβάρυνση για τα ακίνητα, που ενοικιάζονται ή πωλούνται τη νέα χρονιά, έρχεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, από τις 9 Ιανουαρίου και μετά, θα απαιτείται υποχρεωτικά Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) των κτισμάτων για αγοραπωλησίες κτιρίων και μισθώσεις άνω των 50 τετραγωνικών μέτρων (όχι για ανανέωσεις υφιστάμενων συμβάσεων μίσθωσης).

Τα πιστοποιητικά θα εκδίδουν ενεργειακοί επιθεωρητές, στους οποίους θα πρέπει να απευθύνονται οι ιδιοκτήτες, όταν θέλουν να αγοράσουν ή να μισθώσουν ακίνητο, ενώ τα κτίρια θα κατατάσσονται σε βαθμίδες ανάλογα με την ενεργειακή συμπεριφορά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v