Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπερκάλυψη για το ομόλογο του EFSM

Κατά τρεις φορές υπερκαλύφθηκε το ομόλογο που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα κεφάλαια που θα ενισχύσουν την Ιρλανδία σύμφωνα με τον μηχανισμό στήριξης. Το ομόλογο, αξίας 5 δισεκατομμυρίων ευρώ και διάρκειας πέντε ετών, τιμολογήθηκε στις 12 μονάδες βάσης με απόδοση 2,5%. Αυτό συγκρίνεται με απόδοση 1,77% για τα γερμανικά ομόλογα πενταετούς ωρίμανσης και 2,08% για τα γαλλικά ομόλογα. Πρόκειται

  • Ant1
Υπερκάλυψη για το ομόλογο του EFSM

Κατά τρεις φορές υπερκαλύφθηκε το ομόλογο που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα κεφάλαια που θα ενισχύσουν την Ιρλανδία σύμφωνα με τον μηχανισμό στήριξης.

Το ομόλογο, αξίας 5 δισεκατομμυρίων ευρώ και διάρκειας πέντε ετών, τιμολογήθηκε στις 12 μονάδες βάσης με απόδοση 2,5%. Αυτό συγκρίνεται με απόδοση 1,77% για τα γερμανικά ομόλογα πενταετούς ωρίμανσης και 2,08% για τα γαλλικά ομόλογα.

Πρόκειται για το πρώτο ομόλογο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας και σύμφωνα με αναλυτές θα μπορούσε να αποτελέσει το πρότυπο για το ευρω-ομόλογο, όπως το επιθυμούν πολλές χώρες της ευρωζώνης. Νέο ομόλογο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο θα εκδοθεί στα τέλη Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v