Διαψεύδουν τα περί οικονομικού αδιεξόδου στον ΠΑΟ

«Κακόβουλο και ψευδές» χαρακτηρίζει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός το δημοσίευμα που αναφέρει πως σύμφωνα με την έκθεση της Grant Thorton Greece η ομάδα θα οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο αν δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα. Από τη διοίκηση του συλλόγου λέγεται πως αυτό που δημοσιεύτηκε δεν είναι η τελική γνωμάτευση της εταιρείας που έκανε τον έλεγχο, αλλά ένα αρχικό πλάνο, το οποίο στην τελική του μορφή είναι αρ

  • Ant1
Διαψεύδουν τα περί οικονομικού αδιεξόδου στον ΠΑΟ

«Κακόβουλο και ψευδές» χαρακτηρίζει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός το δημοσίευμα που αναφέρει πως σύμφωνα με την έκθεση της Grant Thorton Greece η ομάδα θα οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο αν δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Από τη διοίκηση του συλλόγου λέγεται πως αυτό που δημοσιεύτηκε δεν είναι η τελική γνωμάτευση της εταιρείας που έκανε τον έλεγχο, αλλά ένα αρχικό πλάνο, το οποίο στην τελική του μορφή είναι αρκετά διαφοροποιημένο σε ό,τι αφορά στα ποσά που αναφέρονται.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Ενώ στην έκθεση (τόσο στο προσχέδιο όσο και στην τελική) αναφέρεται αύξηση λειτουργικών εσόδων από € 30,7 σε € 47,9 εκατομμύρια, το δημοσίευμα κάνει λόγο για αύξηση των εξόδων κατά τα ίδια ποσά!

Ερμηνεύεται ως λογιστικό τρικ (!) το γεγονός ότι το πριμ της κατάκτησης του πρωταθλήματος 2010 καταβάλλεται στους ποδοσφαιριστές κατά την περίοδο 2010-11, μια πράξη αφενός αυτονόητη και συνήθης για όλες τις ΠΑΕ και αφετέρου εγκεκριμένη από το ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!
 
Αναφέρεται στο δημοσίευμα ότι δεν έχουν υπολογιστεί σωστά οι φόροι των νέων συμβολαίων γεγονός το οποίο (υποτίθεται ότι) θα επιβαρύνει επιπλέον τον προϋπολογισμό της ΠΑΕ. Αυτό είναι προφανώς ψευδές καθώς, η έκθεση (τόσο στο προσχέδιο όσο και στην τελική της μορφή) επιβεβαιώνει και με το παραπάνω την ακρίβεια της σχετικής πρόβλεψης της ΠΑΕ.
 
Εκτιμάται από το ρεπορτάζ ότι την περίοδο 2010-11 οι ζημιές της ΠΑΕ θα φτάσουν τα € 47 εκατομμύρια, εκτίμηση που δεν προκύπτει από πουθενά, όση φαντασία και να διαθέτει ο συντάκτης.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι κακόβουλο, υποβολιμιαίο και ψευδές και συνεπώς η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είναι υποχρεωμένη να προστατεύει με κάθε νόμιμο μέσο το συμφέρον της».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v