Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπακωνσταντίνου: Συστημικό χαρακτήρα έχει η κρίση στην ΕΕ

Συστημικό χαρακτήρα έχει η κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε μεταξύ άλλων ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στο CNBC. Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι τα spreads μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών τίτλων είναι σε υψηλά επίπεδα, λόγω των γενικότερων κλυδωνισμών στις αγορές και όχι λόγω μιας πραγματικής απειλής χρεοκοπίας για τη χώρα.

  • Ant1
Παπακωνσταντίνου: Συστημικό χαρακτήρα έχει η κρίση στην ΕΕ

Συστημικό χαρακτήρα έχει η κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε μεταξύ άλλων ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στο CNBC.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι τα spreads μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών τίτλων είναι σε υψηλά επίπεδα, λόγω των γενικότερων κλυδωνισμών στις αγορές και όχι λόγω μιας πραγματικής απειλής χρεοκοπίας για τη χώρα.

«Τα spreads της χώρας παραμένουν εκεί που βρίσκονται λόγω της γενικότερης αναταραχής στις ευρωπαϊκές αγορές. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι υπάρχει συστημικό πρόβλημα στην Ευρώπη», σημείωσε ο υπουργός.

Παράλληλα, τόνισε ότι περιμένει να δει μια «μεγάλη απόφαση» στο επόμενο δίμηνο που αναμένεται «να τακτοποιήσει το ζήτημα της διατηρησιμότητας του χρέους στην ευρωζώνη άπαξ δια παντός».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v