Με το «μυαλό» στα έσοδα η κυβέρνηση

Η πιεστική ανάγκη να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία με έσοδα, βρίσκεται πίσω από τα σχέδια της κυβέρνησης να καταργήσει το όριο των τελευταίων πέντε χρήσεων, στις οποίες μπορεί να κάνει αναδρομικό φορολογικό έλεγχο. Ωστόσο, οι περισσότεροι επαγγελματίες κι επιτηδευματίες το ερμηνεύουν ως έμμεση- πλην σαφή πίεση- να ενταχθούν στο μέτρο της περαίωσης.

  • Ant1
Με το «μυαλό» στα έσοδα η κυβέρνηση

Η πιεστική ανάγκη να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία με έσοδα, βρίσκεται πίσω από τα σχέδια της κυβέρνησης να καταργήσει το όριο των τελευταίων πέντε χρήσεων, στις οποίες μπορεί να κάνει αναδρομικό φορολογικό έλεγχο.

Ωστόσο, οι περισσότεροι επαγγελματίες κι επιτηδευματίες το ερμηνεύουν ως έμμεση- πλην σαφή πίεση- να ενταχθούν στο μέτρο της περαίωσης.

Η προθεσμία για υπαγωγή στη ρύθμιση λήγει στις 28 Ιανουαρίου και όσοι επιλέξουν να μην κάνουν χρήση του μέτρου, θα υποστούν ενδελεχή έλεγχο σε βάθος πολλών ετών.  

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2010, υπήχθησαν στην περαίωση 522.000 φορολογούμενοι, ενώ εισπράχθηκαν 891 εκατ. ευρώ και βεβαιώθηκαν 1,958 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου οικονομικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v