Υπό το υπουργείο Παιδείας το μουσουλμανικό τέμενος

Απέφυγε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου να απαντήσει στη Βουλή στο ερώτημα του βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Κυριάκου Βελόπουλου για το αν οι ιμάμηδες του προς ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα θα πληρώνονται από το ελληνικό Δημόσιο. Όπως είπε η κ. Διαμαντοπούλου, το τέμενος θα βρίσκεται υπό την αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας, το οποίο θα θέσει και τους όρους για

  • Ant1
Υπό το υπουργείο Παιδείας το μουσουλμανικό τέμενος

Απέφυγε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου να απαντήσει στη Βουλή στο ερώτημα του βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Κυριάκου Βελόπουλου για το αν οι ιμάμηδες του προς ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα θα πληρώνονται από το ελληνικό Δημόσιο.

Όπως είπε η κ. Διαμαντοπούλου, το τέμενος θα βρίσκεται υπό την αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας, το οποίο θα θέσει και τους όρους για τη λειτουργία του, κάτι που η ίδια χαρακτήρισε «ισχυρή πολιτική απόφαση», καθώς «δεν θα θέλαμε ένας τέτοιος χώρος λατρείας να ανήκει στην αρμοδιότητα ή ευθύνη οποιουδήποτε άλλου κέντρου ή χώρας εκτός Ελλάδας».

Παράλληλα, η κ. Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει σχεδιασμός για ανέγερση τεμένους στη Θεσσαλονίκη ή δεύτερου στην Αθήνα.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Βελόπουλος επέστησε την προσοχή της υπουργού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο μουσουλμανισμός έχει 117 σέχτες. Δεν μπορούν να κάτσουν στο ίδιο τζαμί, δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Μπορείτε να ανέχεστε την μπούργκα, τον λιθοβολισμό για μοιχεία, τις σφαγές ζώων έξω από τα τζαμιά;».

Απαντώντας, η κ. Διαμαντοπούλου αντέτεινε ότι «δεν μπορούμε να απορρίπτουμε μια από τις μεγαλύτερες θρησκείες στον κόσμο, σε όλες υπάρχουν θετικά στοιχεία και αυτά που μπορούμε να χτίσουμε πάνω σε αυτά για να δημιουργήσουμε συνθήκες ομαλής συμβίωσης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v